Arama

24 Eylül 2010 Cuma

Sezon Öncesi Takım Analizleri: Galatasaray Cafe Crown






GALATASARAY CAFE CROWN


Gelenler: Oktay Mahmuti (Koç), Preston Shumpert (Efes Pilsen), Ermal Kurtoğlu (Efes Pilsen), Melih Mahmutoğlu (Darüşşafaka CT), Tutku Açık (Türk Telekom), Haluk Yıldırım (Beşiktaş Cola Turka), Josh Shipp (Bornova Bld), Luksa Andric (Cibona Zagreb), Taylor Rochestie (Göttingen), Sertaç Şanlı (Genç Telekom)

Gidenler: Simas Jasaitis, Darius Washington, Mike Wilkinson, Polat Kocaoğlu, Evren Büker, Can Akın, Tufan Ersöz, Eren Beyaz, Alican Güney



Sarı kırmızılı ekipte bu sene büyük değişim var, bakalım neler var elimizde?



Coach konusunda gerçekten mükemmel bir hamle yaptı Galatasaray Cafe Crown. Aydın Örs'ün yanında gördük bildik onu çoğumuz sonra Efes'in başında fena işlere imza atmadı. Koraç zaferi yaşayan ekipte teknik kadroda da yer alıyordu Oktay Hocam! Kendisini gerçekten çok beğenirim, öncelikle beyefendidir bana göre, belli bir karizması vardır, ekstra bir ayrıntı ama her zaman çok şıktır! Efes Pilsen'e head coach'luk yaparken 2001-2005 arasında şampiyonluğu kimseye kaptırmadı ve bu süre içinde Türkiye Kupası zaferi (3 kez), Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandırdı. Suproleague'deki Avrupa 3.'lüğü ile de kariyerini iyice zirveye taşıdı. Ama sonra Ülker'e ve Fenerbahçe Ülker'e 4-0 ile süpürülmekten kurtulamayınca Avrupa'nın yolunu tuttu. Benetton Treviso ile 2 sene geçiren Üsküp doğumlu hoca 2. senesinde yılın koçu seçildi. Kendisini savunmaya önem veren birisi olarak tanıdık ve sarı kırmızılı ekip bu sene çok can yakacaktır onunla birlikte!



Bir zamanlar Beşiktaşlı taraftarın sevgilisiydi El-Amin'den sonra. Çok değişik tarzı vardı ve dışardan gümbür gümbür atıp karşı takım taraftarını kendi taraftarıyla birleşip kanser ediyordu. Sonra Efes'te Gördük kendisini... Tam Adı Preston Anthony Shumpert.. Ondan bahsediyoruz! İtalya ligi havasını bolca soluyan oyuncu Livorno, Armani Jeans Milano, Climamio Bologna, Benetton Treviso'da oynadıktan sonra ülkemize geldi. Beşiktaş Cola Turka'da özellikle Akatlar'da insan dışı oynuyordu. Seyirciyle bütünleşen oyunculardan yani. Bu yüzden 2 senelik Efes macerasından sonra 31 yaşındaki oyuncu aradığı ortamı Galatasaray'da bulacaktır!

Ermal'i ilk Fenerbahçe yıllarından hatırlarım. Soyadından dolayı.. Cengiz Kurtoğlu mu ne dedi yaa derdim kendi kendime.. Sonra 99'da Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra 4 sene boyunca yurtdışında oynadı ki bu takımların içinde KK Split ve Pivovarna Lasko'da vardı. Sonra Efes Pilsen'de izlemeye başladık kendisini! Dış şut atan uzunları sevdiğimi daha önceki analizlerde söylemiştim ya bu yüzden Ermal'i de severim üst düzey atmasa da.. Efes'ten sonra 1 sene İspnaya'da Valencia'da oynadıktan sonra onun için kürkçü dükkanı olan Efes'e geldi ve finallerde ortalama bir performans sergiledi. Bu sezon için sarı kırmızılı ekipte Oktay Mahmuti ile yine kendini bulabilecektir.

Elimizde genç bir yetenek var şimdi. Melih Matmutoğlu... Henüz 20 yaşında ve ondan çok şey bekleniyor. Efes Pilsen altyapısının tozunu yutanlardan o da... Soğukkanlı oluşu ve iyi dış şut atması onun genç yaşında kumaşını belli ediyor. Ümit milli takımda da kendisine sürekli yer buldu ve şimdi başında koç onun için büyük bir fırsat level atlaması için. Kendisini hem fiziksel hem de zihinsel yönde geliştirdiği takdirde bu oyuncuya "dikkat" diyorum!

Ülkerspor'dan ve özellikle Telekom'dan tanınan Tutku Açık'da bu sene sarı kırmızılı formayı terletecek! 80 doğumlu oyuncu artık tam olarak olgunlaşmış durumda Galatasaray cafe Crown'a geliyor bence. 99-2000 sezonu arasındaki kiralık Mydonese Kolejliler deneyimi haricinde 97-2005 yılları arasında sürekli Ülkerspor'da gördük onu. Daha sonra ise Ankara'nın yolunu tuttu ve çok iyi kadrolar kurulmasına rağmen bir türlü istenilen başarıyı sergileyemeyen Türk Telekom'un kadrosunda ciddi süreler alıp, ciddi katkılar yaptı. İyi bir guarddır bence kendisi ama üst düzey takımda bence iyi bir yedek olabilir. Oyunu iyi okur ve alışık olmadığımız türde asistler yapar. Ve elide sıcaksa dışardan iyi şut atabilir!


O gerçek bir emektar... Hep arka planda kaldı senelerce ama Ülkerspor'un kurulduğu andan itibaren hep içinde yer aldı taaki hastalığına kadar. Orada bir vefasızlık durumu oldu daha sonra o da iyileştikten sonra Beşiktaş'ın yolunu tuttu. Sonra Telekom'da tam manasıyla kendini buldu. Savunmacı kimliğinin yanında dış şutlardaki etkinliği onun en büyük artısı oldu. Kalpten oynayan adamdır kendisi vesselam! Kendisi büyük saygı duyduklarımdandır... Son olarak Beşiktaş ile gördük onu ve yine fena katkı yapmadı. Ve bu emektar oyuncu 38'inde bu ligde yine elinden gelenin en iyisini yapacaktır!

Joshua Ian Shipp... Bu sene Galatasaray Cafe Crown adına belki de en önemli transfer... NBA'da draft edilemedikten sonra geçen seneyi Bornova'da geçiren ve oldukça başarılı olan Shipp, Beşiktaş Cola Turka'nın da istediği adamlardandı ama Cimbom onu kapmasını bildi. Geçen seneyi Douby'nin ardından sayı krallığında 2. olarak bitirdi 19.1 ortalamayla! Diyorum ya atmosfer önemlidir. Galatasaray çok önemli bir iş yaptı bana göre ve çok başarılı olacağını düşünüyorum. Skor konusunda birincil opsiyon olacak oyuncu ile tribünler çoşmaya hazırlıklı olsun içerdeki maçlarda!

Klasik bir Oktay hoca uzunu diyebiliri kendisi için. Sırtı dönük oyunu iyi oynayan ve ortamala bir şutör olan oyuncu, asist özelliğini de üstüne koyunca pota altında iyi bir yabancı transferi yaptı Cimbom! 2.10'luk oyuncu son 5 sezondu Cibona Zagrep'te idi ve geçen sene Avrupa'da 9.4 sayı ve 4.5 ribaund, Hırvat liginde ise 10.2 sayı 6.4 ribaund ortalamaları yakaladı ve en verimli sezonunu geçirdi. Euroleague sertliğini görmüş bir oyuncunun Galatasaray'da görev adamı rolünü başarıyla gerçekleştireceğini düşünüyorum!

Taraftarlar bu sene bu kolu çok sık bu şekilde görecekler çünkü geçen sene EuroChallenge Cup'da MVP seçilen ve %40 ile 3'lük atan oyuncuyu izleyecekler! 15.1 sayı - 3.2 asist - 2.8 ribaund ortalamaları ile oynayan Rochestie'yi bu sezonun en iyi ikinci transferi olarak belirledim Galatasaray Cafe Crown'da çünkü Shipp'i izleme şansı bulmuştuk. Üniversite yıllarında da sürekli şut yüzdesi ve asis özelliği ile başarılar elde eden bir oyuncu kendisi ve bunu ligimizde sürdürebilecek mi en çok merak ettiğim oyunculardan birisi bu konuda...

Gencecik bir uzunu kaptı Galatasaray... 2.14 boyunda ve EFes Pilsen&Pınar Karşıyaka gibi alt yapıda çok iyi olan iki ekibin havasını solumuş. Sertaç Şanlı Türk Telekom'un pilot takımında geçirdi geçen seneyi ve aslında Ankara temsilcisi onu bırakmak niyetinde değildi. O ise gitmekten yanaydı. Galatasaray Cafe Crown'da 3 tane ümit milli var şu anda ve geleceğe yatırım bu olsa gerek. Bu genç çocuklar umarım ilerde bizleri yanıltmazlar ve beklenen sıçramaları yaparlar diye umuyoruz. Oğuz Savaş tarzı ir yapısı ve oyunu var ve onu izleyen, yakından takip eden arkadaşlarım iyi bir bileğinin olduğunu ve 3'lük dahi atabildiğinden bahsetti. Bu sezon iyi pişirsin onu Mahmuti..



Veee yepyeni Galatasaray Cafe Crown karşınızda... Hemen kadroyu genel bi inceleyelim...

4-5 numarada ki alternatifler: Sertaç Şanlı, Ermal Kuqo, Radoslav Rancik, Fatih Solak, Luksa Andric, Doğukan Sönmez... Oldukça iri ve ürkütücü bir yapı var. Şu atabileni de var, ribaundu kovalayanı da, sertliğiyle ön plana çıkanı da.. Her türden istenilen adamları var açıkçası ve bu sene Galatasaray Cafe Crown pota altı sağlam diyebiliriz!

3 numarada yani forvetteki seçenekler ise Caner Topaloğlu, Preston Shumpert, Haluk Yıldırım ve 3-4 oynayabilen Rancik! Buradan da çok iyi katkı alacaktır sarı kırmızı ekip zira hem tecrübe mevcut buradaki oyuncularda hemde ciddi bir skor opsiyonu var. 4 oyuncu da şut konusunda güvenilebilecek türden adamlar. Haluk her ne kadar savunmasıyla ön plana çıksa da ben onun seneler geçtikçe daha da şut konusunda güvenilir bulanlardanım! Shumpert ise makinesini açtı mı olanları zaten cümle alem biliyor!

1-2 numara ve en süper bölgeye gelelim Galatasaray'da! Joshua Shipp, Melih Mahmutoğlu, Göksenin Köksal, Taylor Rochestie, Tutku Açık ve genç Muhammed Baygül.. Çooook ama çok can yakacak bu bölge şimdiden söyleyeyim. Tutku-Rochestie-Shipp guard bölgesinde bu sene en verimli 3'lü olabilir. Çünkü çok tehlikeli oldular. Özellikle şut konusunda dikkaaaat!!!

Oktay Hoca önderliğinde ilk defa Cimbom'da gelecek planı da yapıldı basketbol branşında. Bu yüzden hem bu sene için ne yapılabilir dendi ve ona göre alındı oyuncular hem de gelecek açısından takviyeler yapıldı. Ben basketbolsever olarak bu sene Galatasaray Cafe Crown'dan çok ümitliyim!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...