Arama

25 Eylül 2010 Cumartesi

Sezon Öncesi Takım Analizi: Medical Park Trabzonspor




MEDİCAL PARK TRABZONSPOR

Gelenler: Ersin Görkem (Kepez Bld), Derrick Obasohan (Toulon), Michael Wright (Turow), Mutlu Demir (Oyak Renault), Aleksander Rasic (Partizan)

Gidenler: Eddy Fobbs, Ramazan Öksüz, Orçun Tunca, Volkan İncekara, Melih Kabakçı, Fırat Aydemir, Umut Tınay, Kerem Öztoprak


Gelenleriyle, gidenleriyle KARADENİZ FIRTINASI, Beko Basketbol Ligi'nde esecek bu sene... Hemen kadroyu ele alalım.



Ersin Görkem'i ben keskin şutlarıyla tanırım. Hani tuttu mu tutar ya bazen, işte Ersin o günündeyse karşı takıma yazık olur. Basketbola Galatasaray ile adım atan solak guard, 4 sene burada oynadıktan sonra gezintiye çıktı biraz işin açıkçası. Bir sezon Daçka'da oynadıktan sonra 2004 yılında dahil olduğu Banvit'de 3 sezon oynadı. Sonra Antalya macerası var 2 senelik ve son olarak da geçtiğimiz sezonu Kepez Bld. ile bitirdi. Medical Park Trabzonspor piyasada alınabilecek isimlerden birisini kadrosuna kattı.



Ligimizde bir sayı kralı da Trabzonspor'da olacak bu sene. Geçen sene Fransa ligini 19.8 sayı ortalamasıyla sayı kralı olarak geçiren Derrick Obasohan, 2.1 asist ve 4 ribaund ile ayrıca katkıda bulunmuş. Onun hakkında bildiğimiz şutu çok sevdiği ve kendi pozisyonunu ayarlayabildiği. Yalnız onun istatistiklerini yakından incelediğimizde geçen seneki maçlarda üst düzey takımlara karşı Fransa'da çok da iyi maçlar çıkartamamış. Özellikle 3'lük yüzdesi facia olmuş bu maçlarda. 1.99 boyundaki ve 29 yaşındaki basketbolcu ligde çok can yakabilir ama Efes'e Fenerbahçe'ye karşı neler yapar bunu merak ediyorum.

Onu ligimizden zaten biliyoruz.. Beşiktaş Cola Turka ve Türk Telekom formaları altında izlemiştik. Hoş Telekom'da sakatlıktan çok da izleyemedik ya neyse... Bir ara hakikaten durdurulamıyordu ama sonra biraz geriledi sanki. 98 yılında ABD Genç Takımı'nda Dünya Şampiyonluğu sevinci yaşarken takımın en skorer oyuncusuydu. Sonra gittiği her takımda çok ciddi katkılar sağladı. Hapoel Tel Aviv'de de, Alba Berlin'de de, Beşiktaş Cola Turka'da da... Geçtiğimiz sezonu Turow formasıyla 20 sayı ortalama ile bitirmesi iyiye işaret sakatlığından sonra. Eski Michael Wright olursa çok katkı yapar!



Sırbistan milli takımı oyun kurucularından birisi Rasic 2007'de Efes Pilsen'de boy göstermişti! O zamandan bu zamana gelişim gösterdiği çok açık Sırp guardın. Son 2 sezonu Partizan formasıyla geçiren oyuncu geçen seneyi 7.3 sayı ve 1.4 ribaund ortalamasıyla tamamladı. Efes Pilsen'den sonra Dynamo Moscow ve Alba Berlin ile deneyim kazandığını da belirtmekte fayda var. Yani öyle koftiden bir adam değil ve kendisine iyi takımlarda yer bulmasından belli. Çok değerli bir oyuncuyu kattı ekibe bordo mavililer!

Mutlu Demir, 2005-2006 sezonunda Efes Pilsen, 2006-2007 sezonunda Beykozspor, 2007-2008 sezonunda Banvitspor, 2008-2009 sezonunda Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, 2009-2010 sezonunda Oyak Renault formasını giyen bir oyuncu! 2.08 boyunda ve henüz 23 yaşında. Kendisi için en mantıklı olanını yaptı açıkçası ve açıklamalarında da vizyonu olan, geleceği düşünen bir kulübe geldim dedi. Haksız da sayılmaz. Geçen seneyi 7 sayı 3.2 ribaund ortalama ve 17 dakika süre alarak geçirdi. Bench için alternatif olacaktır genç oyuncu!


Bir guard dışında kadro bu sene resimde.. Vuk Radivojevic'in adı geçiyor ama bakalım neler olacak. Lige fena sayılmayacak bir kadro kurup, iddialı giriyorlar..

4-5 numarayı ele alıyoruz hemen: Harold Jamison, Hadi Özdemir, Hakan Yapar, Mutlu Demir Serhat Büker, İsmail Can Yücel... Aslında bence en zayı oldukları kısım burası! 4'te Wrgiht'ı da görebileceğimiz düşünürsek ehhh dedirtiyor ama çok iyi değil açık konuşmak gerekirse. Harold Jamison geçen seneden kalan tek yabancı ve bordo mavili teknik ekip ona bu sene güveniyor açıkçası. Yaşı 34 ve ne kadar itiş kakışa devam edebilecek o muamma işte. Geçen seneyi 15 karşılaşmada 13.8 sayı, 6.6 ribaund ve 1.9 asist ortalamaları ile bitirdi. Türk oyuncularımızdan gereken katkıyı alamazsa eğer Trabzonspor, eyvah eyvah...

3 numarada yani forvette ise biraz daha iyiler... Caner Öner, Michael Wright, Derrick Obasohan, Hakan Cüneyt Albayrak, İsmet Alkan var bu bölgede ve 40 dakikaya yayıldığında Obasohan'dan çok şey beklenecektir sanıyorum. Fransa Ligi Kralı apoletiyle gelip de beklentileri karşılayamaması büyük sıkıntı yaratır.

1-2 numarada Ersin Görkem, Aleksander Rasic, İlker Türel, Kamer Mani var be bi yabancı oyuncu daha alınacak buraya biliyoruz. Sağlam Bir guard bulmaları şart yoksa başları ağrıyacak burada da! Ersin ve Rasic tamam ama bi oyuncu daha şart ötesi! Eğer ki büyük hedefler koyuluyorsa hele ki! Evren Büker'in de ödeme sıkıntısıyla takımdan ayrıldığını düşünürsek..

Beklenti büyük ama ben açıkçası bu sezon birinci lige çıkan Medical Park Trabzonspor'un orta sıraları zorlayabileceğini düşünüyorum. Çok büyük hedefler koyuldu ama bunu için zaman gerek. Öyle ha deyince olacak işler değil. Şu an ki kadro yapısıyla ortalama bir takım görünümündeler. Onlara bu sene başarılarımızı dileyerek noktayı koyalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...