Arama

4 Eylül 2010 Cumartesi

04.09.2010 Milton Keynes - Hartlepool Maç Yorumu


Milton Keynes - Hartlepool


Ligde 1 maç eksiğine rağmen 11.sırada bulunan Milton Keynes kendi sahasında son maçlarında inanılmaz değişimler gösteren Hartlepool'u ağırlayacak. Karşılaşmayı C.Pawson yönetecek. Pawsonun bu sezon 3 karşılaşmada düdük çaldı. Burton 0-0 Oxford - North 2-0 Brighton ve Accrighton 3-0 Maccfield , Oyunu fazla kesmeyen hakemin yönettiği maçlarda 8.2 kaleye şut bulma oranı var  Karşılaşmanın Sky Sport ekranlarındada yayınlanması sebebiyle daha iyi ve temiz bir yönetim gerçekleştiremeye çalışacaktır.

Milton Keynes Dons'un form durumuna gelecek olursak. Orta sahalarında açık veren orta düzey takımlarına karşı iyi neticeler alabiliyorlar. Kaybettikleri tek maç Carlisleye karşı olmuştu. Carlislenin oyun sistemi pasa dayalı kontrollü hucuma dayandığı için o maçta çok zorlanmışlardı ve 4-1 yenik ayrılmışlardı sahadan. Geçen hafta ligde kendi sahasında Swindona karşı üstün oynadılar. Rakibinde kırmızı kart görmesi Milton keyneslı oyuncuların oyunlarını sahaya koymalarına avantaj sağladı. Yan toplardan 2 dakikada bulduğu 2 golle karşılaşmayı kazandı .. 4-4-2 sistemini tercih eden Miltonun her maç gol yediğini görüyoruz. Hamann-Lewen orta sahanın ortasındaki iki ismin iyi anlaşamaması bunun en büyük etkenidir bana göre..


Milton Keynes'da bu karşılaşmada Swindon'u yenen ilk 11 in oynayacağı söylendi. Önemli bir eksik bulunmuyor takımda.


Hartlepool'un form durumuna göz attığımızda ; Hartlepool takımının oyun sistemini gerçekten beğeniyorum. Her takıma önde basıyorlar eğer rakip takımın gücü iyiyse o gün dağılabiliyorlar ama alt düzey takımlara karşıda hertürlü galibiyet çıkarabiliyorlar. Hartlepoolün hedefinin orta sıralarda kalmak olduğunu düşündüğümüzde bu sistem bence geçerli bir sistem. Bu karşılaşmada ben Hartlepoollü oyuncuların biraz yorgun olabileceklerini düşünüyorum. 21 Ağustosdan 31 Ağustosa kadar toplam 4 maç yaptılar. Bu karşılaşmaların ikisini kazanırken ikisindede mağlup oldular. Ligde Yeovil kupadada Nortampton karşısında galip geldiler bu karşılaşmalarda üstün oynayıp önde basıp istediklerini almışlardı , ama Wigan ve Sheffield Wednesday gibi güçlü takımlara karşı oyun sistemlerini kabul ettiremediklerinden dolayı zor anlar yaşadılar ve 3-0 5-0 lık yenilgiler gördüler. 


Hartlepool'de ise bu karşılaşmada James Brown ( Forvet 6 maç 1 gol) sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek. Uruguaylı Yantorno'nun ise sakatlığı geçti bu karşılaşmada oynayabilir.


Öncelikle haftanın açılış karşılaşmasının en büyük etkeni bana göre Hartlepool teknik direktörü Wadsworth olacaktır. Henüz bir sistem oturtamayan Hartlepool 4-1-4-1 ; 4-4-2 ve 4-3-3 sistemleriyle mücadele etmiş. Bugün ; Hartlepool takımı korkak bir takım çıkarmazsa çok zevkli ve gollü bir karşılaşma olur. Ha bu arada 2005 de Hartlepool - Miltonu taraftarının önünde 5-0 la geçmişti , Milton ise geçen sene Hartlepoolün sahasında rakibini 5-0 la geçerek 2005 in rovanşını almıştı. Seriler 1-1 e geldi bakarsınız bu maçtada Hartlepool 5 atar 


2.5 Gol Üstü @ 
1.75 (Yüksek güven)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...