Arama

3 Eylül 2010 Cuma

İlk rakip Kazakistan...


Fifa milli takımlar sıralamasında 126. sırada bulunan Kazakistan ekibi, son Dünya Kupası Eleme maçlarında İngiltere, Ukrayna ve Hırvatistan gibi güçlü ekiplerin olduğu A grubunda yer almıştı. Grup maçlarında oynadıkları10 karşılaşmada sadece 2 galibiyet alabilen Kazakistan, 8 mağlubiyetle grubu Andorra'nın üzerinde 5. sırada tamamlamıştı. Grup maçlarında sadece Andorra'yı mağlup edebilen Kazakistan, kadro olarak çok zayıf bir rakip. Alman teknik direktör Bernd Storck ile Avrupa Elemelerin'de mücadele edecek olan Kazakistan, gruptan çıkma şansı
bir hayli düşük. Milli takım aday kadrosunda bulunan 28 oyuncu'dan sadece 3 oyuncu ülke dışında futbol oynuyor. Bunlardan göze çarpan oyuncu ise Wolfsburg'da oynayan defans oyuncusu Karimov. Bu oyuncu dışında iki oyuncusu Rusya Premier Lig'de mücadele ediyor. Geri kalan oyuncular da kendi ülkesinin takımlarında forma giyiyor.

Kazakistan bu karşılaşmada ne yapabilir?

Kazakistan için bu karşılaşmada çok fazla olumlu bir etken görmüyorum. Kadro yapısı, oyun anlayışları ve teknik kapasiteleri bakımından çok zayıf olduklarını söyleyebilirim. Grupta Azerbeycan ile en zayıf halka olan Kazakistan, avaraj takımı olmaktan öteye gidemeyecektir.

Milli takımımıza değinecek olursak, yeni bir başlangıç bizim için. Son büyük turnuvaları es geçtiğimizi göz ardı edemeyiz. Ortaya hiç de hoşnut olmadığımız futbol ve sonuçlar alınarak, memnuniyetsizlik sağlandı. Fatih Terim "jenerasyon'u" ülke futbolumuz için benim düşüncemle en büyük sorunların başında geliyordu. Fatih Terim gibi bir hoca ile ileriye gidemeyeceğimizi ve artık yolların ayırlaması gerektiğini çok geç fark ettiler. Artık takımımızın başında Guus Hiddink olacak. Milli takımlar kariyeri herkes tarafından bilinen bir hoca ile anlaşılması en büyük avantajımız. Geriden gelen yetenekli oyuncularımız ile artık önümüze daha bir umutla bakmaya başladık. Hazırlık karşılaşmalarında takımın daha farklı oynadığını gördük. Oyuncular'ın Hiddink'e olan inancı, performanslarında da artı yönde etki yapmış durumda.

Ay-yıldız'lı takımımız bu karşılaşmada ne yapabilir?

Milli takımımız, grup maçlarına iyi başlamak zorunda. Özellikle, Kazakistan ve Azerbeycan takımlarına puan vermemek zorunda. Bu grupta ki tek rakibi olan Almanya'nın peşini bırakmamak için çok disiplinli ve kazanan bir takımımız olması şart. Bu karşılaşmadan sonra oynayacağım Belçika maçı dahil, Eylül ayını kayıpsız atlatmak şart. Bu doğrultu da haraket edeceğini düşündüğüm takımımız, maçın mutlak favorisi. Bu iki karşılaşmadan alınacak 6 puanla, Kasım ayı'nın 8'in de Almanya'da oynanılacak karşılaşmaya moralli bir şekilde gitmek gerekiyor. Bugün ki rakibimiz ile bugüne kadar oynadığımız 2 karşılaşmayı da kazanmıştık. 4-0 ve 0-6'lık skorlarla kazandığımız karşılaşmalar gibi bir skor yakalamak şart. Eğer işi baştan sıkı tutarsak, grup da liderlik iddaamız bile mevcut.

Karşılaşma için duygusallığı bir kenara bırakarak, biraz olsun futbol bilgimiz varsa karşılaşma için Türkiye galibiyetini denemek en mantıklı seçim. Kazakistan'a puan kaptıracak olursak, gerçekten bu takıma inancım azalacaktır. Güzel bir başlangıç ile 2012 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'ne başlayacağımızı umuyorum.

Türkiye Wins @1,35 (Betsson) WoOoN!
Türkiye -1 Handicap Wins @1,95 (Betsson) WoOoN!


Ay-Yıldızlı Takımımıza Grup Maçlarında Başarılar...

Maç Sonucu :0-3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...