Arama

24 Eylül 2010 Cuma

Carling Cup 21-22 Eylül Karşılaşmaları


Carling Kupası Maç değerlendirmeleri

Öncelikle İngilterenin en prestijsiz kupalarının başında geldiğini bildirelim. Genellikle bu turnuvada Liverpool - Manchester Utd - Arsenal ve Chelsea gibi yedek ağırlıklı kadrolarla mücadele ederler. İzlediğim maçlarla ilgili kısa kısa görüşlerimi paylaşayım.

Wolverhampton 4-2 Notts County



Geçen hafta Tottenham karşısında öne geçip maçı kaybeden Wolves kupada Notts County ile karşılaştı. İlk yarıda Notts County'in bir golü ofsayt olduğu için sayılmadı. Wolves'ında tehlikeli bir pozisyonda topu direğe takıldı. İkinci yarıda golü bulan Notts County , golden sonra kontra atak şansıda buldu ama uygun pozisyonları değerlendiremedikleri için 2 fark yapıp maçı kopartamadılar. Bu ataktan bir kaç dakika sonra Dakika 82 de Wolves penaltı kazandı ve defans oyuncusu Chilvers oyundan atıldı. Penaltıyı gole çeviren Miljas maçın uzatmalara gitmesini sağladı. Uzatmalarda üstün oynayıp Wolves kazanan taraf oldu ama Notts County'in hırsını beğendim.

--------

Tottenham 1-4 Arsenal 



Kuşkusuz herkesin merakla beklediği karşılaşmaydı , Karşılaşmaya Arsenalin yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkmasına kesin gözle bakılırken , Tottenham'ın biraz daha iyi bir kadroyla çıkması bekleniyordu nitekimde öyle oldu. Arsene Wenger ise maçı tribünden takip etti. Rosicky'in güzel pasında topu sert ortalayan Wilshere'ın topuna dokunan Lansbury Arsenal'i 15.dakikada öne geçirdi. İlk yarının sonlarında Bentley ve Pavslycenko gibi isimlerle Tottenham gole yaklaşsada istediği golü bulamadı.

İkinci yarıda Dos Santos'un yerine R.Keane , Livermore'un yerine ise Lennon girdi oyuna.  İkinci yarının hemen basında Keane ofsayttan süper çıkıp yaptığı please vuruşla takımını öne geçirdi. Golden sonra Tottenham Keane ve Lennonla önemli pozisyonlara girerken , Arsenal ise son 20 dakikada Arshavin ve Chakmakh'ın oyuna girmesiyle biraz tempo yükseltti ve son 20 dakikada net pozisyonlardan yararlanamadı.

Uzatmaların hemen başında penaltı kazanan Arsenalde Nasri topu ağlara gönderdi.  Bu golden 4 dakika sonra bir ara topta yine penaltı yakalayan Arsenal yine Nasri ile golü buldu ve farkı 2 ye çıkardı.  102 de Bentley kale dibinden kaçırırken , 105 de Arshavin son noktayı koydu ve Arsenal 1-4 Kazandı.

------

Sunderland 1-2 West Ham



Chelsea-Manchester Utd ve Aston Villa gibi takımlarla maç yapan Westham'ın ilk haftalarda fikstürü çok zordu ve lige istedikleri gibi başlayamadılar. Son maçta oynadıkları oyunu beğenmiştim açıkcası bu maçtada Westham üstünlüklü bir oyun bekliyordum. Beklediğim gibide oldu. Maçta %60 lara varan top yüzdesiyle oynadılar. 35.dakikada Obinna'nın asistinde Piquinnoe ile 1-0 öne geçtiler. Golden 5 dakika sonra Sunderland forması altında ilk kez ilk 11 de başlayan Gyan kornerden gelen topa dokundu ve durumu 1-1 e getirdi. 60.dakikada Obinna ile golü bulan Westham sonlara doğru Sunderland'e 2 pozisyon versede elemeyi bildi.

-----

Stoke 2-0 Fulham



Milli futbolcumuz Tuncayında oynadığı karşılaşmada Stoke yan topla öne geçti. Golden sonrada üstün olan taraflardı ikinci yarıya Fulham daha iyi başlasa bile uzun taç atışında topa harika yükselen Jones golü attı ve Stoke City 2-0 kazandı.

-----

Portsmouth 1-2 Leicester




Denk güçlerin karşılaşmasında ev sahibi Portsmouth'un kaybetmeyeceğini düşünüyordum fakat öyle olmadı. Maçın hemen başında karambolden gol buldu Liecester , sonrasında 1 topları direkten döndü ve ardından 2.golü buldular.

İkinci yarıda toparlanan Portsmouth'un bulduğu yan top golü verilmedi ve Hughes yaptığı sert hareketten dolayı kırmızı kart gördü. Portsmouth son dakikalarda bulduğu golle ümitlensede kazanamadı.

----

Peterborough 1-3 Swansea



Chelsea'li oyuncu Sinclair'i kadrosunda bulunduran Swansea , İn1 takımlarından Peterborough deplasmanına geldi. Maçın başında sol kanadı harika kullanan Sinclair takımını öne geçirdi. Golden sonra Peterborough ilk atağında golü buldu ve durumu eşitledi. İlk yarının sonlarında Peterborough'un penaltısı verilmedi ve kontradan Sinclair farkı 2 ye çıkardı.

İkinci yarının hemen başında Peterborough beraberlik şansını kaçırınca Sinclair yine cezayı kesti ve farkı 2 ye çıkardı.

----

Millwall 1-2 Ipswich



Roy Keane'nin takımı Championshipin yan topları kullanan en iyi takımlarından birisi ilk yarıda bulduğu iki yantop golüyle 2-0 öne geçtiler. İkinci yarı Milwall farkı 1 e indirip tehlikeli akınlarda bulundu ama istediği golü bulamadı.

------

Burnley 1-0 Bolton



Turf Moord'da Bolton'u ağırlayan Burnley kupalarda genellikle sürpriz sonuçlara imza atan bir ekip maçada etkili başladılar. Golden önce 2 topu direklerden döndü ve resmen tek kale oynadılar. İlk yarının son dakikasında gol buldular. İkinci yarıda Bolton sadece 1 kez atağa girebildi ve o şansı değerlendiremedi.

------

Brentford 1-1 Everton (Penaltılar 4-3)



Maçın başında Everton öne geçti. Sonrasında Fellaini'nin vuruşunda topu çizgiden çevirdi Brentfordlular bu maçın dönüm anıydı. İlk yarının son dakikalarında kanattan gelen ortada gol buldular ve ilk yarı 1-1 bitti. İkinci yarının başlarında Brentford penaltı kaçırdı. Penaltılarda ise Brentford rakibini geçti. Turun alınmasından sonra seyirciler içeri felan girdi kutlandı güzel bir atmosferdi )

-----

Birmingham 3-1 MK Dons



Birmingham karşılaşmaya üstün başladı ve Hleb-Zigic ve Gardner'ın golleriyle ilk yarıyı 3-0 önde kapattı. İkinci yarıda karşılaşmanın temposu pek yüksek değildi Milton karambolden bulduğu golle anca gol atmakla kaldı.

-------

Wigan Athletic 2-1 Preston North End



Kötü günler geçiren Preston sürpriz yapma peşindeydi. Güzel bir frikik golüyle Wigan deplasmanında ilk yarıyı 1-0 önde kapattılar. İkinci yarının başında bir pozisyonda karşı karşıya kalmalarına rağmen direğe katılınca maçın dönme anı oldu. O pozisyondan sonra Wigan üstün oynadı 87 ve 90+2 de N'Zogbia'nın uzatma dakikalarında attığı golle kazandı.

------

West Brom 2-1 Manchester City



City'in hafta sonu Chelsea ile maçı olduğu için çok revizyonlu çıktılar. Jo'nun golüyle öne geçen City kalesinde çok pozisyon verdi. Kanatlardan iyi akınlar geliştiren West Brom ilk yarı bunları değerlendiremedi ama ikinci yarıda etkiliyici katetmelerle City defansına çok zorlu anlar yaşatarak haklı bir galibiyet aldılar..

-------

Scunthorpe 2-5 Manutd



Bu karşılaşma 90 dakika açıktı ama açıkcası 90 dakika izleyemedim.. Scunthorpenin takımı tamken , Utd da ise yedek ağırlıklı ama Park-Owen-Ferdinand gibi tecjübeli oyuncuların oluşturduğu bir kadro vardı. Maçın başında Scunthorpe öne geçti ama hemen ardından Gibson'un güzel aşırtma golüyle United eşitliği yakaladı. Karşılaşmada daha çok pas yapan taraf Scunthorpeydi , United iyi kontralarla çıktı Owen - Park gibi oyuncularının golleriyle farkı 4 e kadar çıkartsada 90+3 de Scunthorpe 2.golünüde bularak maçın +7 ye ulaşmasını sağladı ))

----

Liverpool - Northampton 2-2 (2-4)



Aggerin ara pasında Jovanovic , Liverpool'u öne geçirdi. 2.yarıda bir yan toptan golü bulan Northampton maçı uzatmalara taşıdı. Uzatmalarda karambolden öne geçen Northampton, Korner topundan gol yedi ve maç 2-2 ye geldi. 2-2 den sonra iki takımda önemli birer pozisyon kaçırdı.  Penaltılarda ise Northampton turu aldı...

----

Chelsea 3-4 Newcastle



Chelsea maçın başında genç oyuncusu Van Aanholt öne geçti. Sonrasında sol kanattan gelen ortada topa dokunan Ranger durumu eşitledi. İlk yarının sonlarında mükemmel bir frikik golüyle Taylor , Newcastleyi 2-1 öne geçirdi.

İkinci yarıda Ameobi uzaktan vuruşuyla sürpriz bir gol attı ve fark 2 ye çıktı. Benayoun'un sakatlanmasından sonra Anelka golü bularak farkı 1 e indirdi. Yine oyunun son dakikalarında Anelka topu Alex le buluşturdu hakemin çok kolay penaltı çaldı ve Anelkanın mükemmel brikik golüyle 3-3 ü buldu ama 90+ larda yan toptan Newcastle Ameobiyle golü buldu ve tur atlayan taraf oldu.

------

Aston Villa 3-1 Blackburn Rovers



Gerard Houllier yönetiminde ilk maçına çıkan Aston Villa , İlk yarıyı Blackburn karşısında 1-0 geride kapattı. İkinci yarıda Carew'in yerine Haskey girdi ve A.Young'un pasında Haskey durumu eşitledi. Beraberlikten sonra baskısını arttıran Aston Villa , Young'un güzel kafa golüyle 2-1 öne geçti. Yine son dakikalarda Haskey'in yerden sert kestiği topta Young golünü attı ve Aston'a 3-1 lik bir galibiyet getirdi.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...