Arama

8 Mart 2011 Salı

İngiltere Lig1 8 Mart İddaa Yorumları (Serhat Çelik)


Walsall - Leyton Orient 

Walsall Matthew Richards liderliğinde top oynayan bir ekip ama son haftalarda Richardsın pek ön plana çıkamaması takımda gol sıkıntısı yaratıyor. Walsallın oynadığı son maçları inceleyeceğimiz zaman ; İçerde oynadıkları Rochdale maçınının ilk yarısında uzun toplarla gol bulmak istedi ama tehlikeli pozisyon bulamadılar. İkinci yarıda ise oyundan düşen Walsall karşısında Rochdale çok tempolu bir oyun sergiledi ama karşılaşmadan gol sesi çıkmadı. Bu maçtan sonra oynadığı iç saha maçında Southampton karşısındaydılar. Maçın ilk 10 dakikasında Southampton 3-0 a gidebilirdi ama kalecileri iyi bir performansla bu pozisyonları engelledi. İkinci yarıda Walsall attığı uzun topla Southampton defansında hata yarattı ve golü buldu. Golün hemen ardından Southampton iki tane net pozisyondan yararlanamadı. Son haftada Swindon karşısında defansif bir oyun sergilediler rakip kalede hemen hemen hiç tehlikeli pozisyon bulamadılar , Swindonun iki topu direkten döndü şanslı bir puan aldılar.

Walsall defans oyuncusu Aaron Lescott ( 34 maç 1 gol 1 asist)un durumu belirsiz. Forvet Byfield ( 4 maç 1 gol 2 asist) dönüyor. 

Leyton Orientte ise daha bir takım oyunu gelişmiş görünüyor.. Fa Cupda oldukça iyi yükseldiler ve 2 Martta Arsenale Emiratesde 5-0 la yenildiler. Leyton Orient gibi bir takımın bu maçı 2.rounda taşıması bile büyük bir başarıydı. Geçen hafta Notts County karşısında defans arasına süper toplar atıp pozisyonlar buldular. Öne geçen Leyton yine bir pozisyonda savunmanın arkasına iyi pas atınca penaltı kazandı ve penaltı değerlendirilmedi. Bu dakikalarda itirazlarını sürdüren Notts County teknik direktörü Paul Ince tribüne alındı. 80.dakikada bir yan topla Leyton farkı ikiye çıkarıp kazanmayı bildi..

Leyton Orientde Jimmy Smith ( Orta saha 20 maç 6 gol) sakat , Dawson ve Forbes büyük ihtimal forma giyeyecekler. 

Maçın genel işleyişine baktığımız zaman Walsallda genelde toplar şişicek ve Leyton savunmasının hatası beklenecek ama Leytonda daha değişik kombinasyonlar deneyecek bir ekip ligin en iyi sol kanatına sahip olan takımda Charlie Daniels ve Dean Cox toplamda 26 asist yaptılar. Özellikle Coxun meziyetleri takımın soldan çok iyi akmasını sağlıyor. Yine gol bölgelerinde Alex Revell ve sakatlığı geçen ve takıma oturan Tehoue gibi isimler bulunuyor.. Kalite olarak baktığımızda Leyton Orient ağır basıyor. Birde Play-off için Leytonun oynadığını düşünürsek bu tür deplasmanlarda kalitesini ortaya koymalı...

Leyton Kazanır @ 2.50

Tranmere - Bristol Rovers

Bir yanda futbol kimliği tam oturmamasına rağmen tehlikeli isimleriyle puan toplayan Tranmere bir diğer yanda ise teknik direktör değişiklikleride fayda etmeyen ve son 3 maçını kaybetmiş bir takım var.. Tranmereden bahsettiğimiz zaman zor maçlarda iyi oynuyorlar ama forvet bazında sıkıntıları var. Sadece Enoch Showunmi yüksek hızlıyla ve gücüyle topları götürüp gol yapmaya çalışıyor aslında zayıf Rovers defansı arasında iyi işler yapacak kapasitede var açıkcası bu karşılaşmada Rovers çok erken bir gol yemezse karşılaşmanın temposu pek yüksek olmayacaktır. Tranmere geçen hafta Charlton deplasmanında , Charltonluların orta sahada kaybettiği topu alarak Showunmi ile buluşturdular oda affetmedi. Ardından Charltondan şanssız bir yan top golü yediler. Son dakikalarda ise iki ekipte bir net pozisyondan yararlanamadı ve maç 1-1 lik skorla tamamlandı.

Tranmerede kaleci Warner ( 13 maç) ve kanat oyuncusu Andy Robinson ( 7 maç) maç öncesi kontrol edilecek. 

Bristol Rovers'a baktığımızda Penney 4-4-2 sisteminden şaşmadı ilerde Howe - Hoskins ; Sol Hughes ; Ortada ise Lines ve Campbell tercihlerini görüyoruz. Takımın biraz ofansif kurulmuş olması özellikle Coles ve Ifıl arkasında önemli boşluklar bırakıyor. İlk paragrafta bahsettiğim Showunmi bu savunma arasında iyi işler yapabileceğini belirtmiştim. Oynadıkları son iç saha maçında Dagenham'a 2-0 kaybettiler ama karşılaşmanın henüz başında kaçırdıkları bir fırsat var kale dibinden 2 şutta kaleci üstüne ardından üst direğe vurdular.. Sonrasında Dagenham o savunma arasından Danny Green ile giderken arkadan sert bir hareketle indirildi ve Rovers kırmızı kart Dagenham ise frikik kazandı ; Green'in mükemmel frikiğiyle Dagenham öne geçen ekip oldu. Son dakikalara doğruda köşe vuruşundan gelen topta Vincelot kafayı vurup farkı ikiye çıkarmıştı.. Maç sonunda Bristol Rovers'ın hocası artık ligde ümitlerinin az kaldığı ve oynadığı futbolun yeterli olmadığını belirtti.

Bristol Roversda defansdan Ifıl ( 3 maç) cezalı . 

Söyleyeceğim şey şu Roversda defans sıkıntısı bulunuyor ve Tranmerede etkili forvetler var.. Roversda gol sıkıntısı var ve düşme potasındalar , bence her dakikasının değerli olduğu bir mücadele Tranmerenin ben kendi ayarında oynadıkları takımlarla yaptıkları maçlarda konsantre eksikliğinide hissettim bu maçta açıkcası çok gol beklemiyorum hatta daha garantiye giderek İlk yarıda 2 golün çıkmayacağını düşünüyorum..

İlk Yarı 1.5 Gol Alt @ 1.40

Southampton - Yeovil

Forumdan bazı arkadaşlarda bilir Southampton ekibine karşı uzun bir süredir sempatim var. Geçen sene - puanlarla başlayıp playoffu kıl payı kaçırması sezon başında efsane başkanın ölmesi ve Lallana-Chamberlain-Lambert gibi oyuncuların takımda bulunması beni takıma bağlayan nedenlerdi , birde unuttuğum bir şey var atmosferini beğendiğim St Marry stadyumu ; Southampton'un 3 hafta önce Swindon ile oynadığı bir maç var önce onu biraz hatırlatayım yine St Marryde di maç her zamanki gibi fırtına gibi başladı takım önce Chamberlain'in top direkten döndü. Sonra Lallana golü buldu ardından bir top daha direğe takıldı. Gol pozisyonlarını harcayan Southampton ikinci yarının başında kalesinde gördüğü ilk şutta gol yedi. Sonrasında Southampton'un son zamanlarda geliştirdiği yan toplar sayesinde farkı ikiye çıkardı son dakikalardada savunma arasına atılan topda Barnard kaleciyi geçip maçı kopardı.. Geldi öbür hafta rakip Walsall o gün oynanan Notts County maçının 3.5 altıyla yüksek güvenle kuponlarımdada yer alıyordu bu maç ; İlk 15 dakikada 3-0 a gelebilecek maçta Lambert karşı karşıya kaçırırsa Barnard bomboş pozisyonda topu içeri sokamazsa ardına Schinderlein sakatlanıp oyundan çıkarsa vede bunun üstüne Walsallın gelişi güzel vurduğu uzun topta savunmamızın hata yapıp rakibe gol hediye etmesi takımımızdaki sıkıntılardan biriydi. Golden sonra bir top çizgiden çıktı bir toptada ceza alanından değerlendiremediler ve hak etmedikleri bir yenilgi aldılar. Cumartesi günü yükselişteki Colchester karşısına çıktılar bu maçta maçın başında Colchester net bir pozisyonu değerlendiremedi ardından Chamberlain frikikten dönen topu tamamlayıp perdeyi açtı , zaten Southampton ilk golü bulunca açılıyor bu golün sonrasında 10 kişi kalan rakipleri karşısında ilk önce topu direğe takıldı sonrasında ise fark ikiye çıktı. 2-0 dan sonrada maç 3 e 4 e gidebilirdi ama Barnard sağolsun yine harcadı pozisyonları..

Southamptonda Do Prado ( 14 maç 6 gol 4 asist)'nun durumu belirsizken , Schneiderlin ( 22 maç 1 asist)'in dönmesi bekleniyor. 

Yeovil ise ara ara sürprizler yapmaya çalışan bir ekip ; 2 hafta önce Tranmere deplasmanında Tranmere kalecisi ve defansının hatasını değerlendirip gol buldular sonrasında geriye kalan dakikalarda defansından hiç çıkmadılar ve buna rağmen Tranmere net pozisyonlardan faydalanamadı.. Sonraki hafta lideri ağırladılar , Bennett uzak şutla kilidi açtı , İkinci yarının son 10 dakikası hariç Brighton üstünde son 10 dakikada kanatlardan içeri iki orta keserek tehlike yaratmaya çalıştılar. Son hafta ise yine evlerinde Huddersfield ile berabere kaldılar. Bu maçın hemen başında Huddersfield kırmızı kart gördü. Karşılaşmadada pozisyon çok azdı Huddersfield daha üstün olan taraftı..

Yeovilde önemli bir eksik bulunmamakta. 

Southamptonda Lallana-Chamberlain-Lambert-Barnard 4 lüsü sahada olacaktır. Yeovil tamamen defansa çekilecektir. Andrew Williamsa sadece uzun top şişirebilirler. Southampton ilk golü bulduğu takdirde kesinlikle handikapa gitmesini bekliyorum çünkü Yeovil açılırsa arkada Chamberlain ve Lallana gibi futbolculara verecekleri alanlar karşısında bu oyuncular çok etkili olurlar..

Southampton -1.5 @ 2.05

Plymouth - Swindon

Plymouth mali sıkıntılar yaşadı ve 10 puanı silindi şuanda ligin dibindeler ama iki haftadır kazanıyorlar kadroları ligin dipteki takımlarından daha kaliteli olduğu için sonuçta Championshipten gelme bir takım oldukları için alt sıradaki takımlara karşı rahat maçlar çıkarabilirler.. Öncelikle Colchesterı 2-1 yendikleri maça bi göz gezdirelim ; Bolasie'nin çok formda olduğunu söyleyelim. Son maçlardada Plymouth risk aldığı için tehlikeli pozisyonlara giriyor ve defansında sıkıntılar yaşıyor.. Klüp internet sitesinde biletlerin klübe yardım amaçlı tavan fiyata vurması taraftarları biraz kızdırmış..

Plymouthda cezası devam eden Chris Clark ( Orta saha 20 maç 1 gol 1 asist) bu maçtada oynayamayacak.

Yukarıdaki yazıyı okuduysanız Swindon içinde aynı bunları düşünüyordum ama tahaki geçen hafta Manajer değişikliği gelene dek ; Yönetim takımı yanlış yönetti yanlış oyuncuları gönderdi ama yapılan TD Hart ve bir zaman Leeds United'danda tanıdığımız Grella transferleriyle takım biraz toparlandı. Hart'ın kapalı 4-5-1 sistemi Walsall maçında iyi işledi kanatları iyi kullandılar iki topları direkten döndü ve en önemlisi rakibe pozisyon vermediler..

Swindonda Benyon ( Forvet 3 maç 1 gol) iyileşti bu maçta oynayacak. 

Plymouth mali sorunlardan 17 maçta 13 gol atan Wright Philips'i Charltona ; Craig Noone'yi üst lige gönderdi. Swindon 20 maçta 12 gol atan Charlie Auistini ve Sean Morrison'u gönderdi. Şu adamlar olsaydı tadından yenmezdi bu maç çok rahatta üste giderdi ama şimdi biraz olsun tırsıyorum bu maçtan.

2.5 Üst @ 1.90

Oldham - Sheffield Wednesday

Dickov'un öğrencileri bir ara sağlam form yakalamışlardı ama artık iyi değiller. Çok zayıf bir savunma hatları var arkaya atılan havaya atılan pozisyonlar sıkıntı oluyor. United gibi bir takımdan kiralanan genç kaleci Ben Amos bile bu defans yüzünden kaleciliği bırakacak noktaya geldi.. Son maçta Bournemouthun savunma arkasına attığı toplar hep tehlike oldu ve tehlikeli ataklar geliştirdiler.. Yine bundan önceki Peterborough maçındada kornerden gelen toplarda mağlup olmuşlardı. Takım içinde maaşların geciktirildiği haberleri vardı ama geçen haftada verdiğim bilgiye göre 03.03.2011 tarihi yani Bournemouth maçından önce ödemeler yapıldı.. Araştırmayan üye ağızıyla paralarını almadıkları için oynamıyorlar ağızlarını bırakalım bence forumlardanda takip ettiğim kadarıyla takım içerisinde hava iyiymiş özellikle oyuncular Dickov'u çok seviyorlar...

Oldhamda uzun süredir olmayan defansın bel kemiği Hazell ( 27 maç) geri dönecek. Ama muhtemelen Dean Furman ( Orta saha 32 maç 5 gol 1 asist) bu maçta olmayacak.

Sheffield Wednesday Championshipe dönmek için hedeflerini kurmuştu ama sanırım bu sene o iş olmayacak. Fa Cup da Birmingham Cityde elendikten sonra ligdede performanslarını yükseltemediler. Wednesdayın oyun sistemi hala oturmadı onlar için yazacağım çok fazla şey yok..

Sheffield Wednesdayda sakatlık yok

Bu maçta her türlü organizasyondan pozisyon olacaktır.. İlk golde gelirse pas sayısı azalır daha hızlı bir maça dönüşebilir. Yine yüksek güvenden olmasada bir ÜST seçeneğinin deneneceğini düşünüyorum.

2.5 Üst @ 2.00

Exeter - Bournemouth

Exeter City çöküşte ; Ligin son haftalarda en kötü futbolunu oynayan ekibiler önce Hartlepool karşısında birşey oynamadılar sonra Tranmereyle içerde oynadıkları maçta hatalarıyla puan verdiler sonrasında ise Peterborough deplasmanında tehlikeli atak geliştiremediler. Takımda Ryan Harley sol kanadı taşıyor kaliteli bir isim ama son haftalarda biraz silik yine takımın forvetinde Cureton - Logan - Nardiello - O'Flynn gibi golcülerde bulunuyor.

Exeter klübünde sistem hakkında belirsizlik yaşanıyor , Peterborougha 3-0 yenildikleri maçta kullandıkları 5-3-2 sistemini devam ettirecekmi bilinmiyor. Kafa tranvası geçiren Duffy oynamayacak ama Tisdale'nin dönmesi sevindirici haber. 

Bournemouth yavaş yavaş kazanarak 2.olarak direk olarak üst lige çıkmak istiyor. Takım kadrosuna bakarsak Pugh ve Symes takımın yıldızları olarak göze çarpıyor. Sağda bulunan Feeney in yanı sıra Hollands ve Robinsonda takım adına önemli futbuolcular..

Bournemouth cephesine bakarsak Wiggins için maç öncesi bir test yapılacak ve oynamasına maç saatinde karar verilecek.

Bu maçın normal şartlar altında sonucu deplasman galibiyeti ama bugün sürpriz bir sonuç çıkabilir ben sürprizden kaçmak için ilk yarı 1.5 gol altı seçeneğini alacağım..

İlk yarı 1.5 Gol Altı @ 1.40

Not:Karşılaşmalarla ilgili yorumlar Serhat Çelik'e aittir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...