Arama

8 Mart 2011 Salı

Gençlerbirliği 2 - 4 Fenerbahçe 07/03/2011


Dün akşam oynanılan Gençlerbirliği - Fenerbahçe maçı hakkında konuşalacak çok fazla konu var aslında. İlk golün ofsayt olup olmadığı, penaltı pozisyonunda darbe olup olmadığı, ofsayt pozisyonunun verilmesi halinde maçın çok farklı olabileceği, hava şartları, hakem'in karşılaşmaya etkisi vb. bir çok konuyu tartışabiliriz. Haklı olunan veya haksız olunan bir çok konu çıkar ortaya. Fakat, Fenerbahçe takımı şuan itibariyle takım olgusunu ve oyun anlayışını oturtmuş gözüküyor. Gökhan Gönül'ün ve Selçuk'un yokluğunda kadroda ufak bir değişiklik yapıldı.

Bekir'in ve Özer'in ilk 11 başladığı karşılaşmada Fenerbahçe takımı daha diri bir futbol ortaya koydu. Neticesinde de hızlı bir şekilde 2-0 öne geçti. Ama, Gençlerbirliği takımının iyi hücum etmesi ve gerçekten de mücadeleyi bırakmayan futbol anlayışları, Fenerbahçe takımının gol attıktan sonra ki sürede zorlanmasından faydalanmasına yetti. Kaptanları Orhan Şam ile farkı 1'e indiren ev sahibi, Amsterdam doğumlu Hursut ile eşitliği sağlayarak, ikinci yarı öncesi moral kazanmış şekilde soyunma odasına gitti. İkinci yarıda Fenerbahçe'nin Niang ile etkili olmaya çalıştığı dakikalar olsa da sağ kanatta aksayan ve bir önce ki karşılaşmada ki performansından uzak olan Dia'nın hücumlarda ki eksikliği hissedilir şekildeydi. İkinci yarıda bir de üzerine kar yağışının artışı sahada durmak da zorlanan oyuncuların performanslarını etkiledi. Ama, her iki takım oyuncuları da yoğun kar yağışı ve soğuk havaya aldırmadan, bu haftanın en güzel ve zevkli karşılaşmasını oynadılar. Niang'ın attığı gol de alda at pası veren Alex'in ve Andre Santos'un attığı golde ki becerisi de ikinci yarıda ki en önemli anlardandı. Gençlerbirliği'nin kaçırdığı (Volkan'ın kurtardığı) pozisyonlar da maçın skoruna etki eden dakikalardı.

Gelelim, asıl bahsetmek istediğim ve blog haline getirmek istediğim konuya. Alex de Souza, Gençlerbirliği'ne attığı golle kendi "ligin" de sıralamaları değiştirdi. Türkiye'de futbol oynadığı 6 sezonda lig de bulunan tüm takımlara gol atma başarısı gösteren Alex de Souza, dün ki Gençlerbirliği maçında attığı penaltı golüyle, ligde ki 18. golünü kaydederken Gençlerbirliğine 10. golünü atmış oldu. Geldiği günden bu yana 197 Süper Lig maçına çıkan ve 112 gole ulaşan Alex'in kendi gol liginde ki en üst sırada bulunan takımlara göz atacak olursak;

  1. Gençlerbirliği 10 
  2. Beşiktaş 8 
  3. Ankaraspor 8 
  4. Ankaragücü 7
  5. Gaziantepspor 7 

şeklinde devam ediyor. Karabükspor ağlarını da en son Şükrü Saraçoğlu Stadyumun'da oynanılan 05.12.2010 tarihinde ki karşılaşmada atarak, şuana kadar bu lige gelen her takıma gol atmış oldu. O, bu takım için neler ifade ettiğini ve ne kadar büyük bir futbolcu olduğunu her geçen gün akıllara kazıya kazıya gösteriyor. Hala, Alex hakkında en ufak bir şüphesi ve aksi düşüncesi olanlara sahada en güzel cevabı veriyor. Bu arada Alex, gol krallığında da en yakın rakibi Emenike ile arasında ki farkı açmaya başladı. 13 golü bulunan Emenike'nin uzun süredir sakat olması ve Trabzonspor'lu Burak Yılmaz'ın ve Fenerbahçe'li Niang'ın da gol krallığında ki iddaasını arttırdı. En son oynadıkları karşılaşmalarda fileleri havalandıran bu iki oyuncu da Emenike ile 13 golle ikinciliği paylaşıyor. Hafta'ya oynanılacak olan Fenerbahçe - Konyaspor karşılaşması ve Trabzonspor - Kasımpaşaspor karşılaşmaları hem şampiyonluk yarışının ateşini hem de gol krallığı ateşini kızıştıracak karşılaşmalar. Hem şampiyonluk da hem de gol krallığında takım/oyunculara başarılar diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...