Arama

1 Mart 2011 Salı

Boşlukları Dolduralım!


Beşiktaş dün akşam Antalyaspor karşısında kazanırken, bir başka ilginç bir olay yaşandı. Dün gece geç olduğu için yorgunluktan yazıyı bugüne bıraktım. Olay nedir? Necip'in ikinci sarıdan kırmızı kart görmesi. Zaten kart sınırında olan Necip'in çift sarıdan kırmızı kart görmesi, kural'ın açığından kaynaklı durumdan mütevellittir. Sürekli, futbolcuların "bir sonra ki karşılaşmalarda kart cezalarını tamamlamaları" yerine "Aynı turnuva içerisinde alınan ceza yine aynı turnuva içerisinde" uygulansa daha mantıklı olabilirdi. Fakat, bu durum için ne Schuster'i ne Beşiktaş'ı ne de Necip'i suçlamak büyük yanlış olur. Bu açık ilk ve son kez kullanılmıyor. Daha önceden defalarca uygulandı. Zamanında Ayhan Akman kullanmıştı. Ki herkesin bildiği Jose Mourinho'nun Ramos ve Alonso'ya direkt olarak kart görmeleri için talimat vermeleri dün gibi akıllarda.

Necip, ilk gördüğü kartla oyunu tamamlasaydı, hafta sonu oynanılacak olan Trabzonspor karşılaşmasında forma giyemeyecekti. Schuster'in bu "kurnazlığı" sayesinde cezasını kupa maçında Gaziantep Belediyespor karşılaşmasında çekecek. Bu durumu "futbol ahlakı" açısından tartışmak veya sorgulamak mümkün. Fakat, kuralda böyle bir açıklık olması onların değil, ülkemizin futbolda ki en büyük kurumu TFF'nin sorunudur. Bunun çözümü de kendi ellerinde. Ama, geçmişten bu yana süren bu kuralla mutlu mesut bir şekilde yaşıyor olmaları da çok fazla irdelenebilecek bir mevzu değil.

Dün, Ramos-Alonso-Ayhan, bugün Necip... Daha nicelerini göreceğiz. Fakat, aklımda bir yer eden de Fenerbahçe'de uzun süre kart sınırında dolaşıp, yanlış hatırlamıyorsam 17 karşılaşma kart görmeden sezonu tamamlayan Hooidonk örneği var. Kimse kızıp üzülmesin. Kimi bu şekilde takımına destek oluyor, kimileri ise, Hooijdonk gibi... Çok fazla dile getirelecek ve üzerinde durulacak bir konu olmasada. Bu kural üzerinde çalışılması gerektiğini düşünenlerdenim. Futbol adaletli ve her iki tarafa da aynı yaklaşımla davranmak diye düşünürsek, kuralın çok fazla açık olduğunu söylemek mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...