Arama

16 Ocak 2011 Pazar

Türk Telekom Arena


Görsel şovları, futbolu, protestosu, stad terketmesi vs... gibi olayların yaşandığı bir stad açılışı yapıldı. Görsel şv hakkında pek bir şey söylemek mümkün değil. Her haliyle güzeldi. Ama yaşanan olaylar bazı kesim tarafından hoş karşılanmadı. TOKİ başkanı Erdoğan Bayraktar bulunduğu konum itibariyle belirli çevrelerde itibarı olabilir ama 87 yıllık tarihi bulunan Türkiye Cumhuriyetin'de 106 senelik mazisi olan Galatasaray takımı hakkında bu denli konuşma hakkını kendinde bulamaz. Tamam diyelim stad da emeğin var! Ama bu konuşmayı yapma gücünü kim ya da kimlerden alıyorsun!

Ne demiş Bayraktar: 'Galatasaraylı yöneticiler Ali Sami Yen'de ki vecibelerini yerine getirmemiştir. Biz de onlara yeni bir stad yaptık. Yöneticiler başarısız, stadı biz yaptık". Bu ifadelerle zaten bir çuval inciri kendi berbat etmiştir. Bunun üzerine de konuşmasına devam ederek, üzerine bir de sıva çekmiştir. Konuşmanın devamında Galatasaray taraftarı çileden çıkmış ve protestosunu özgürce (ıslık ve yuhalama) ortaya koymuştur. Devamı ise iplik söküğü gibi geldi. Hiç bir eleştiriye ve aksi düşünceye tahammülü olmayan Başbakan, stadı terk etmek zorunda kaldı. Peki, bu durum nitelendirdiği gibi "nankörlük"müydü. Stadın yapım aşamasında elinden geldiğinin fazlasını vermiştir. Bu stad için tüm talimatları kendi vermiştir. A-Z'ye tüm yapımında yer almıştır. İyi güzel. Peki bugün yaptığı "Stadın yapımında Galatasaray'ın bir kuruşu geçmemiştir" gibi olduysa, bu stadı babasının parasıyla mı yaptı. Ozaman tapusunu da üzerine mi aldı! Bu stadı yapmak için yapılan protokolü tam olarak bilmiyorum. Ama, Ali Sami Yen arazisi ile buranın takası söz konusuydu sanırım.

Devam edecek olursak, "Stad kullanım hakkı hala Galatasaray'a verilmemiştir" gibi bir ifade mevcut. Bu göz boyamak mı acaba? Bundan Galatasaray taraftarının çekineceğini veya hadi ya diyeceğini mi düşünüyorlar. Galatasaray takımı gidip mahalle de oynasa, Galatasaray taraftarı kaldırımları doldurur. Onlar için sarı-kırmızı renklerdir asıl olan. Bu gibi ifadeler onları caydırmak yerine daha fazla tepkisel duruma sokacaktır. Bir de stad yapımında ki maddiyattan bahsedilmiş. İşte stada, yola, şuna buna... Bunlar belli bir maddiyatla olacak şeyler tabi ki. Bunu da cebinden vermiyorsun. Zaten şuana kadar devlet kasasından çıkan parayı en kısa sürede 1e 5 olarak temin edecekler. Metro yapımından bahsediyorlar da eğer Seyrantepe'ye metro yapılmasaydı, orada yaşanacak trafiğin oluşacak sorun ve durumlarından bahsetselerdi. Hadi bunları da hayrına yaptınız... Ki bunların geri dönüşü ceplerinin yetmemesine neden oluyor. Bu da ayrı bir konu.

Maçtan sonra bir açıklama daha var ki twitter da... Bu kadar da olmaz dedirten türden. İ.B.B Spor A.Ş'nin Genel Müdür Yardımcısı Selim Terzi'den geldi. Twitter hesabında "Galatasaraylılığımdan utanıyorum. Başbakanı TT Arena'da yuhalayanların babası belli değildir buna eminim." şeklinde. Sen kim oluyorsun da böyle bir söz etmeyi kendine hak görüyorsun efendi! Yandaşı olmayanların babası belli değil! yandaş olanların babası belli! Bu kadar da yalakalık ve yandaşçılık göstergesi olamaz. Bu yapılan hakaretin ve söylemlerin üzerine, Galatasaray başkanı Adnan Polat, bir toplantı talebinde bulundu. Bugün yapılan ve basın açıklaması yapılan toplantıdan "Özür Dileriz" konsepti çıktı.

Bu bana göre olmadı! Galatasaray taraftarlarının bir kesmini de rahatsız etmiştir belki de. Daha önce Ali Sami Yen stadının kapanışında da protestolara maruz kalan Adnan Polat, bu protestocuların tespit edilip, Seyrantepe'ye alınmayacağından bahsetmişti. Dün gece de bu provokatörcülerin tespit edilip gerekeni yapacağından bahsetti. Biraz olsun desteğini gösteren sarı-kırmızılı renklere gönül verenlerin de artık desteğini yavaş yavaş çekmesine neden olacak ifadeler. Bu seyirci her zaman bu takım için var olacak. Ama sn Adnan Polat sen bu takım için gelip geçicisin. Sırf bu stadı benim başkanlığımda bitirdik ve açtırdık demek için kaldın bu takımın başında. Ve hala seyircinin sabrını zorluyorsun. Dün yapılan olaylar bir baş kaldırıştı. Fakat, Başkana karşı değildi. Kendini bilmez TOKİ başkanının yaptığı açıklamalar sonucu gerilen seyircinin vermiş olduğu tepkiydi. Ama, yarası olan gocunuyor. Pohpohçular da bir güzel yanan ateşin altına odun atmaya devam ediyor.

Gel gelelim sonuca... Yapılanlar ve yaşananlar bir kenara. Çok güzel bir stad yapıldı. Türk futbolu ve Galatasaray camiası için çok önemli. Emeği geçenlere teşekkür etmek gerekir. Ama heves de kursak da kalınca elden birşey gelmiyor. Ali Sami Yen stadından sonra Galatasaray'a gönül verenlerin zor alışacağı ama geçmiş de yaşadıkları başarılara yenilerini ekleyeceği yeni yuvası hayırlı olsun. Yaşan olaylarla hoşgeldin, sefalar getirdin Türk Telekom Arena... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...