Arama

14 Ocak 2011 Cuma

Nereye Kadar!

        

Fenerbahçe 99'dan sonra galiba! bir kez daha ikinci lig ekibi tarafından kupa dışına itildi. Bu da 6.'sı oldu. Takımda da ruh olmayınca bu durum normal karşılanabilir. Fakat Aykut Kocaman'a gösterilen destek, hiç bir zaman ne Daum'a ne de Zico'ya gösterilmedi. Bu takımı geldikleri ilk senelerinde şampiyon yapmış hocalarak, Şampiyonlar Ligin'de çeyrek final oynatma başarısı göstermiş, takımı 2 kez şampiyon yapmış, 2 kez şampiyonluğu son maç kaybetmiş hocalara gösterilmedi. Hatırlarsanız, Pendikspor maçı sonrası Aziz Yıldırım görevini bırakmıştı. Acaba! bugün de aynı davranışı gösterebilir mi? Hiç zannetmiyorum. O, Topuk Yaylasın'da temiz havanın ve gezinin ardından yemek keyfi yapa dursun. Takım, Aykut Kocaman tarafından katlediledursun, çok da önemli değil. Bir gazete manşetinde "Olsun Topuk Yaylası Var" yazısını görünce anladım ki herşey şampiyonluk, kupa değilmiş onlar için. Bu taraftar, daha geçen sezonun son maçında Şükrü Saraçoğlunu ateşe verdi. Artık taraftarın da pek fazla sabrı ve inancı kalmadığının düşüncesindeyim.


Daum ve Zico yabancı bir ülke de şampiyonluklar yaşarken, buranın futbol mantelitesine ayak uydurabiliyorken, nasıl olur da bu ülkenin evladı bunu yapamıyor anlamış değilim. Fenerbahçe'nin ve Türk Futbolu'nun içinden gelen Aykut hocanın, bir kez bile yüzünün gülmemesi oyuncular üzerinde bir negatiflik yaratıyor olabilir. Çok fazla geriye gitmeye gerek yok, yaşlı Aragones zamanında bile bu takım yedek kadrosuyla namağlup şekilde Türkiye Kupasın'da finale kadar gelebilmişti. Oyun anlayışı olarak Fenerbahçe takımı Alex'in gelişiyle hep aynı taktikle oynadı. Arada çok fazla bir fark da yok. Aykut hoca ile, daha fazla pas ve gol pozisyonu üretilmesi de tamamiyle kandırmacadır. Daum zamanında mantık, "1-0 olsun bizim olsun" şeklindeydi. Peki, Aykut hocanın nasıl bir anlayışı var. 1-0 geriye düşelim, daha sonra kurtarırız mantığı mı? Aykut hocanın gelişiyle, değişimden bahsettiler. Evet, çok şey değişti. Artık bu takıma ne bir güven ne de bir inanç var.


Daha neyi bekliyorlar o da meçhul bir durum. Bu takımdan şampiyonluk bekleniliyorsa, eyvah eyvah derim. Bir değişim yapılacaksa kökten halledilmeli. Önce yukarıdan başlanmalı. Nedir bu koltuk sevdası, nedir bu? Aziz Yıldırım ve ekibi verdikleri bir yere, götürdükleri ile artık çok fazla inandırıcılığı kalmamıştır. Daha fazla şans zorlanmamalı. Bu sezonu bir şekilde (iyi bir derece!) bitirip, önümüzde ki sezon için değişime gidilmelidir. Aksi durumda bu takımdan "ne köy olur ne kasaba" diyebilirim. Alex'in de sezon sonu gitme ihtimalinin %99larda olmasıyla, yeni bir kadro ve yeni bir oyun anlayışıyla yola çıkılmalıdır. Pendikspor faciasından sonra istifa eden Aziz Yıldırımın, bu durumda da istifasını isteyen Fenerbahçeli taraftarları duyar gibiyim... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...