Arama

23 Ekim 2010 Cumartesi

23.10.2010 Npower League One tahminleri

Brentford - Peterborough

Brentford evinde iyi direnç gösteren bir takım ama takım sadece ilk golü bulduğu zaman çok iyi direnç gösterip iyi işler yapabiliyor.. Son iç saha maçlarına baktığımızda Charlton karşısında öne geçip kazanmışlardı ama Oldham karşısında yedikleri erken golünde etkileriyle oyuna ağırlığını koyamayıp kaybetmişlerdi. Son hafta Tranmere karşısında ilk golü bulmanın avantajını iyi kullanıp 3-0 lık bir galibiyetle ayrıldılar. Brentfordda bu karşılaşmada çok önemli bir eksik bulunmuyor en son oynadıkları Tranmere maçının kadrolarıyla çıkacaklar.

Peterborough ise ligin en ofansif oynayan takımlarının başında geliyor. Takımda Mclean-Mackail-Smith ve Boyd gibi çok önemli hucum isimleri var. Peterborough'un dirençli takımlara karşı zorlandığını iki hafta önce Hartlepool karşısında gördük kaptanlarının milli takımda olduğu haftada kötü oynayarak 2-0 kaybetmişlerdi. Geçen hafta ise Swindon'u 5-4 ile geçtiler defansda önemli sıkıntılar yaşadılar ama hucum oyuncularının kaliteli olması sebebiyle galibiyete uzandılar. Peterborough'da sakatlığı geçen Ryan Bennett ve Swindon maçının 51.dakikasında sakatlanan Zakuanin oynaması bekleniyor. Lee Tomlin ( 1 gol) ise cezalı 3 maçlık cezasının son maçı olacak bu..

Bildiğimiz 4-4-2 Diamond sistemiyle oynayan Brentford'un nasıl bir oyun sergileyeceği çok önemli ; Çok fazla güvenmesemde herşeye rağmen karşılaşmada 3 golün çıkmasını bekliyorum..

2.5 Gol Üstü @ 1.80 6/10

---
Brighton - Yeovil

Kaliteli kadrosuyla liderlik koltuğunda oturan Brighton kendi sahasında Yeovil'i ağırlayacak. Brighton'un form düzeyi çok yüksek son maçlarına baktığımız zaman Bournemouth karşısında tek kale futbol oynamışlardı ama 90+1 de hakemin ceza sahasının dışındaki pozisyona penaltı vermesiyle haksız bir gol yediler ve 2 puan bıraktılar. Geçen haftada formsuz Charlton deplasmanında adeta show yaparak kazandılar. Brightonda kalçasında kırık bulunan Sandaza ( Forvet 4 maç 1 gol 3 asist) forma giyemeyebilir.. Geçen haftaki Charlton maçının kadrosuyla çıkmaları bekleniyor.

Yeovil ise defansında sorun yaşayan takımlara karşı iyi ataklar geliştirebiliyor. 2 hafta önce Rochdale deplasmanında büyük üstünlükleri vardı. Rochdale kalesine toplam 11 tane kaleyi bulan şut gönderdiler. Yeovil sadece son dakikalarda yan toplarda sıkıntı yaşadı. Geçen hafta ise Wednesday'e karşı kendi sahalarında istediği oyunu ortaya koyamadılar. Sadece yan toplardan bişeyler yapmaya çalıştılar ama yeterli olmadı. Yeovilde Kongolu Kalala uzun süreli sakatlığını tamamladı bu karşılaşmada forma giyebilir. Bu sezon 4 maçta forma giyen C.Stewart ise UTD'a geri döndü..

Yeovil'in Brighton savunmasını aşmak biraz zor görünüyor eğer duran toplardan inanılmaz etkili organizasyonlar yapamazlarsa Withdean'da kazanma şansları yok..

Brighton @ 1.60 8/10

---
Carlisle - Charlton

Carlisle çıkışını sürdüremedi ve son haftalarda iyi gitmiyorlar. Charlton ise inanılmaz kötü futbol oynuyor.. Charlton'un son oynadıkları Brighton maçında sadece adının yardımıyla favori olduğunu söylemiştim ve o maçta Brighton karşısında ezilerek yenilmişlerdi ama baktığım zaman Carlisle'de çok etkili bir futbol oynamıyor. 2 hafta önce Notts County karşısında inanılmaz kötü bir oyun sonrasında Robson'un kişisel çabalarıyla gelen bir galibiyetleri ve geçen hafta Exeter maçında yapılan önemli defans hataları vardı. Carlislede takıma fazla yarar sağlamayan Norwood Man.Utd e geri döndü. Defans oyuncusu Michalik ( 5 maç 1 gol) sakatlığı sürüyor. Charltonda ise Brighton maçının 74.dakikasında sakatlanan Reid ( Orta saha 12 maç 3 asist) 4 hafta sahalardan uzak kalıcak. Teknik direktör Parkinson'unda taktiksel değişiklikler yapması bekleniyor. Bu kadar kötü bir Charlton karşısında daha iyi bir Carlislenin güzel orandan değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Carlisle 1x @  1.40 7/10

----
Colchester - Notts County

Haftalardır kötü performans sergileyen Colchester kazanamama serisini 5 maça çıkardı. Huddersfield'e kötü oyunla 3-0 geçildikten sonra geçen haftada Oldham deplasmanında kötü oynadılar. Oyunun genel bölümünde oldham etkili oldu ama karşılaşmada gol olmayınca Colchester 1 puan aldı.. Colchester'ın 4-3-3 sistemiyle oynayan bir ekip forvetler formsuz olunca bu sistemin sıkıntıları meydana çıkıyor. Colchesterda ; Oldham maçının ilk yarının sonunda sakatlanan Andrew Bond ( Orta saha 12 maç 4 gol 1 asist) forma giyemeyecek. Colchesterda 6 haftadır forma giyemeyen defans Baldwin'in durumu belirsiz.Yine 4 haftadır forma giymeyen defans oyuncusu Tierney'inde durumu belirsiz..

Notts County ise 2 hafta önce Carlisle deplasmanında çok iyi bir futbol ortaya koymuştu ama kaybetmişti bunun meyvesini geçen hafta Plymouth karşısında gelen 2-0 lık galibiyetle aldılar. Karşılaşmada rakip kalede iyi ataklar sergilediler ve oyunun genel bölümünde üstünlerdi. Notts County de takımın en önemli isimlerinden Bishop ( Orta saha 11 maç 1 asist) Plymouth maçının 60.dakikasında sakatlandı ve forma giyemeyecek. Alan Judge'de 3 maçlık cezasının son maçına girdi.

Uzun süredir oynamayan defans oyuncularının dönüş ihtimali takım üzerinde nasıl bir etki gösterecek ve Bishopsuz Notts County'in iyi oyununu sürdürüp sürdüremeyeceğini görmüş olacağız.. Denenirse beraberlik denenir..

----
Plymouth - Huddersfield

Plymouth takımında büyük sıkıntılar var defanslarında sık sık yapılan hatalar orta sahada iyi mücadele edilmemesi takımın en önemli sorunları. Bu sıkıntıları son oynadıkları Charlton ve Notts County karşısında bir kez daha gördük.. Bugün Plymouth'da Yeni Zelandalı forvet Rory Fallon fıtık ameliyatı geçirdi ve oynamak istiyor. Kaleci Button ( 5 maç) henüz hazır değilken Kaptan Carl Fletcher ( 10 maç 1 gol) uyluk sorunu var durumu belirsiz..

Huddersfield ise son haftalarda iyi bir çıkış yakaladı ve Peterborough-Colchester ve Southampton gibi güçlü 3 takımı mağlup etti. Ayağa pasları tercih ettikleri zaman inanılmaz etkili oynayan Huddersfield uzun topla oynamayı seçmezse bugün kazanabilir. Huddersfield'de son 3 maçtada forma giyen Damien Johnson ( Orta saha 10 maç) forma giyemeyecek. Ayretten Peltier (Orta saha 10 maç) ve Pilkinghton ( 9 maç 4 gol) durumları belirsiz..

Eksiklerin durumu maçın kaderini inanılmaz derecede etkileyecektir.. Kadroları gördükten sonra bahis alınmalı..


-----
Southampton - Oldham

Southampton son maçlarda bolca uzaktan şut atıyor ama önemli organize bir atağa hayla giremiyorlar. Son Huddersfield deplasmanındada kötü oynadılar ve hakettikleri bir yenilgi aldılar. Southamptonda 5 sarı kart alan Hammond ( 12 maç 2 asist) cezalı , Ayretten Lampert ( 11 maç 5 gol 1 asist) inde durumu belirsiz..

Oldhamda oynadığı son maçlarda çok ofansif bir yapı sergiledi. Brentford karşısında 17(6) ; Colchester karşısında 13(6) gibi iyi istatistikler yakaladılar. Brentford karşısında 3 gol bulsalarda , Colchester karşısında istedikleri golü bulamadılar.

Southamptona bugün inanılmaz bir yüklenme var. Oranları inanılmaz derecede düştü hatta neredeyse iddaadan bile düşük seviyelere geldi. Oldhamın çok ofansif oynadığını düşündüğümüzde Hammond'suz bir Southampton orta sahasını hızlı geçebileceklerini düşünüyorum. Southamptonda Lampertte oynarsa 3.5 üstü seçeneği değerlendirilir..

2.5 Gol Üstü @

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...