Arama

1 Ekim 2010 Cuma

02.10.2010 İngiltere Npower Lig1 Tahminleri


Brentford - Charlton

Brentford çok sıkıntılı oynadığı son 5 karşılaşmada kazanamadılar.. Ayretten oynadıkları son 5 lig karşılaşması 0-1 gol aralığında son 7 resmi karşılaşması ise 2.5 gol altı bitti. Deplasmanlarda 4-5-1 denemeleri gol yollarında takımı inanılmaz sıkıntıya sokuyor. Oynadığı son 4 lig karşılaşmasında Brentford gol bulamadı. Son 2 haftalık bölümlere bakarsak , 2 hafta önce Leyton Orient deplasmanında derby anlamı taşıyan bir mücadeleye çıktılar. İlk yarıda ortada bir oyun vardı ama Leyton devreyi 1-0 önde kapamıştı. İkinci yarıda etkili oynayıp iyi pozisyonlara girsede bunları değerlendiremedi ve maçı 1-0 kaybettiler. Geçen hafta ise lider Brighton deplasmanında ilk yarıda oldukça kötü bir performans sergilediler. İkinci yarıda Brentford çok önemli bir pozisyon yakaladı ve direğe takıldı sonrasında ise LuaLuayı durduramadılar ve bu karşılaşmadanda 1-0 yenik ayrıldılar.

Charlton takımına gelecek olursak , çok potansiyeli olan bir takım ama istedikleri oyunu bir türlü gerçekleştiremediler. 4 haftadır yenilgi görmemeleri iyi bir istatislik ama son oynadıkları maçlara bakacak olursak , Dagenham maçında çok etkili başlayıp golü bulmalarına rağmen 45+1 de amatör bir defans hatası sonunda penaltıdan gol yiyerek devreyi 1-1 bitirdiler. İkinci yarıda hiç pozisyon yoktu 90+1 de Racon'un ortasında Jacksonla golü buldular.  Ama 90+3 de yedikleri golde kendi sahalarında 2 puan kaybettiler. Geçen haftada Milton Keynes karşısında kendi sahalarında zorda olsa galibiyet almayı bildiler.

İki takımında oyun sistemleri neredeyse aynı , Charlton'un özellikle golü atıp üstüne kapanması , Brentford'unda orta sahayı kalabalık tutup pası tercih eden bir takım , forvet sıkıntıları olduğunuda görüyoruz bu karşılaşmada ALT tercihi yüksek güvenle değerlendirebilir.

2.5 Gol Altı @

--------

Carlisle - Peterborough

Ligde uzun zamandır iyi sonuçlar alan Carlisle 2 hafta önce Bournemouth deplasmanında sıkıntılı bir maç oynamıştı ve 2-0 kaybetmişti. O karşılaşmanın genelinde Bournemouth üstündü , Duran toplarla kazanmışlardı. Geçen hafta ise galibiyet beklediğim Carlisle , Hartlepool deplasmanında ilk golü erken bularak fark gitmeyi başardı. Bu karşılaşmada Madine hat-trick yaptı.

Peterborough ise iki hafta önce formsuz Milton karşısında 2-1 kazanmayı bilmişti. Bu karşılaşmanın genel bölümünde karşılaşma ortada geçmişti. Geçen hafta ise Peterborough kendi sahasında Notts Countye karşı 3-2 yenildi. İki takımdanda etkili bir futbol izleyemedik. Notts County in maçın başlarında 2 farklı önde olması maçı bu hale getirdi. Peterborough yan topları çok iyi kullanıyor.

Carlisle kendi sahasında iyi futbol oynuyor. Peterborough'un takım savunmasında ciddi sıkıntıları olduğunu görüyoruz. Carlisleninde hava toplarında zaafı var ayretten Peterborough'un en iyi kullandığı şey yan toplar. Ev sahibi Carlislenin kaybetmemesini ve karşılaşmada iki takımında gol bulmasını bekliyorum.

Carlisle Yenilmez @
1.5 Gol Üstü @


----

Huddersfield - Bristol Rovers

Huddersfield'ın çok ciddi düşüşü var çok uzun zamandan beri sanıyorum ilk kez 2 maç üst üste gol bile atamama başarısızlığı gösterdiler. Swindon deplasmanında hiçbirşey oynamadılar ve kötü oyunla 90+1 de kaybettiler. Geçen hafta ise Rochdale karşısında iyi oynamalarına rağmen şanssızlardı ve karşılaşmayı 3-0 kaybettiler.

Bristol Rovers iyi bir seri yakalamıştı ama geçen hafta bu serileri Tranmere karşısında son buldu. Bristol Rovers pozisyona giren ve çok pozisyon verip şut çektiren bir takım olduğunu biliyoruz. Kazanmaları için saha içinde biraz şanslı olmaları gerekiyor.

Huddersfield kendi seyircisinin önünde kazanıp moral bulur..

Huddersfield @

Diğer karşılaşmalarlada ilgili birşeyler paylaşayım ;

Dagenham-Swindon maçına bakarsak ,  Dagenham son haftalarda çıkış yakaladı. Swindon 4 maçtır kazanıyordu ama geçen hafta kendi evlerinde Plymouth karşısında kaybettiler bu karşılaşmada Prutton gibi bir isimlerininde olmayışı nedeniyle beraberlik bekliyorum.

Bir başka beraberlik beklediğim maçta Notts County - Sheff Wed maçı , Wednesday çok formsuz , Notts County ise birşeyler yapmaya çalışıyor. 1 puan üzmez heralde iki tarafıda..

Southampton'da harika bir kadro var ama istediklerini bir türlü alamıyorlar. Karşılarında hava toplarını iyi kullanan formda bir Bournemouth var.. Bournemouth sistemini bozmayıp , South deplasmanında aynı sistemle oynarsa gollü bir karşılaşma olabilir..

Son olarak dengesiz bir yapı içinde bulunan Tranmere , Brighton ile oynuyor. Brightondaki potansiyel anlaşılmışki bu hafta biraz daha oranlar indirilmiş. Haftalardır LuaLua önderliğinde iyi galibiyetlere imza atıyorlar ve süper defans yapıyorlar. 1-0 lık kısır bir skorla galibiyet bekliyorum.

1 yorum:

  1. Ellerine sağlık Serhat. Yarın güzel bir kupon yapalım da kazanmaya, kazandırmaya devam edelim ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...