Arama

24 Aralık 2010 Cuma

Süper Lig İlk Yarı 11'i



Herkesin kendince kafasında oluşturduğu, SüperLig'in ilk yarısının en iyi kadrosu muhakkak vardır. Bende kafamda oluşturduğum en iyi ilk 11'i sizlere paylaşmak istedim... 



KARCEMARSKARS
Gaziantep takımına geçen sene gelmesine rağmen, bu sene yıldızı parladı. Kalecilik bilgisi olarak fazlasıyla göze çarpıyor. Pozisyonlarda nerede ne yapacağını çok iyi biliyor. Yan toplarda ve karşıdan gelen toplarda çok fazla zaafı yok. Reflekslerine de değinecek olursak, ligin bir çok kalecisinden çok daha iyi durumda. 


GÖKHAN GÖNÜL
Son senelerde Alex'i saymazsak Fenerbahçe'nin en büyük artısı olarak Gökhan'ı söyleyebiliriz. Bu sezon da diğer sezonlara nazaran formunda düşüş yaşasada şuan için Türkiye Ligin'de en iyi sağbek olarak gösterebiliriz. Hücumlara çıkışı ve savunmada ki dikkati ile ilk 11'de ki yerini aldı. 


EGEMEN
Trabzon defansının sigortası. Geçmiş senelere göre çok daha olgun ve dikkatli oynuyor. Hırsı ve Trabzon taraftarıyla birlikte takımın şampiyonluk yolunda ki en önemli parçası. İkinci yarda bu performansını devam ettirmesi, Trabzonspor'un şampiyonluğuna büyük katkı yapacaktır. 


YOBO
Daha önce nerdeydin dedirten bir performans gösterdi. Sakin ve garantici oyunu ile güven verdi. Hızlı forvetler karşısında biraz olsun zorlansa da ilk topa basmasıyla bunu da biraz olsun atlattı. Fenerbahçe'nin sezon sonunda bonservisini alması, uzun bir süre defansında sıkıntı çekmemesini sağlayabilir. 


İBRAHİM ÜZÜLMEZ 
Solbek denildiği zaman çok farklı isimler geliyor aklımıza. Fakat ilerlemiş yaşına rağmen, kapasitesinin maksimumunu kullanarak canla başla mücadele eden İbrahim Üzülmez'i defansımızın soluna yerleştiriyoruz. Ne Hakan Balta, ne Vederson, ne de A.Santos/Caner, onun kadar olamadılar. Deli İbo'suz 11 olmaz! 


EMRE BELÖZOĞLU
Oynadığı zaman bir takım için ne kadar faydalı olabileceğini Fenerbahçe'de gösterdi. Her ne kadar olumsuz eleştirilere maaruz kalsa da bu 11'de ki yerini almalıydı. Sakatlanmadığı sürece Alex ile Fenerbahçe'nin en iyilerinden biriydi. Savaşçi ve inatçı bir orta saha oyuncusu aradığımda Emre'yi kadromda isterdim. 


SELÇUK İNAN
Karadeniz fırtınasının en büyük kozlarından biri. Manisa'da oynarken de futbolunu beğeniyordum. Ama, Trabzonspor ile farklı bir role büründü. Takımda liderlik yapan, hatta kaptanlığa kadar yükselen Bordo-Mavili ekibin orta saha oyuncusunu kadroya almak olmazdı. 


BURAK YILMAZ 
Antalya, Beşiktaş ve Fenerbahçe'de ortaya koyduğu futbolla hiç de tasvip etmediğim bir futbolcu portresi çizdi. Ama, Şenol hocayla birlikte inanılmaz bir çıkış yakaladı. Sadece futbol oynamayı ve başarıyı düşündüğü zaman, ilerisi için çok daha iyi bir konuma geleceğini düşünüyorum. 


QUARESMA 
Transferi çok büyük ses getirdi. Acaba geçmişinde yaşadıklarını burda da yaşarmı dedirtti. Ama, o bunların aksine sakatlık dönemine kadar çok iyi bir oyun ortaya koydu. Yeni bir sayfa açacağını ve Beşiktaş'ın başarısı için ter dökeceğini belirtmişti. Avrupa kupası maçlarında Beşiktaş'ın en büyük silahı oldu. Lig maçlarında şuana kadar o performansa gelmese de Q7 gibi ne zaman ne yapacağı belli olmayan oyunun kaderini etkileyebilecek bir oyuncuyu 11'e almamak olmazdı. 


ALEX 
Fenerbahçe takımının ve Hagi sonrasında Türk futbolunun hayranlıkla izlediği en büyük yetenek. Hagi ile kıyaslamayı bir kenara bırakıp, Fenerbahçe'nin en büyük yapı taşı olduğunu kabul etmek lazım. O olmadan bir taktik ve oyun anlayışı hala Fenerbahçe takımında yok. Zaten ilk yarıda ortaya koyduğu performansla da Alex'i kadroya almadan olmazdı. 


EMENİKE 
Tabi ki şuan için forvet/santrafor denilince akla Emenike geliyor. Şuan bu lig de oynayan tüm takımların isteyebileceği ve hayranlıkla izlediği Emenike'yi forvete koymamak olmazdı. Güçlü fiziği, sürati ve birebiri ile 11'i haketti. 

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...