Arama

8 Aralık 2010 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi Çarşamba Kısa Kısa ...


Şampiyonlar Ligin de artık gruplarda son maçlar oynanıyor. Vakit bulamadığım için kısa kısa bu akşam oynanılacak bazı karşılaşmalar için fikirlerimi sizlerle paylaşacağım... 



Bayern Munich vs Basel 


Bayern grubunu lider olarak tamamlamayı garantilemiş bir ekip. Lig'de her ne kadar kötü durumda olsalarda Şampiyonlar Ligi maçlarında ayrı bir havaya bürünüyorlar. Kadro yapısı olarak rakibinden çok daha üstün olduğunu tartışmak yanlış olur. Fakat bu kadroya rağmen lig performansıyla çok düşündürücü bir oyun oynadıkları ortada. Almanlar'ın lig de kötü giden takımlarından Schalke ve Stuttgart'da Avrupa kupalarında farklı oyunlar oynuyorlar. Bu da tipik almanların turnuva takımı olmalarından kaynaklı sanırım! Ev sahibinde Robben, Badstuber, Sattelmaier ve Olic sakatlar arasında. Ayrıca Pranjic'in de durumu belirsiz. Basel takımı ise grubu 3. sırada tamamlamıyı garantilediler. Bu grupta Cluj ile 3.'luk için yarışacakları belliydi. Bu yarışı da kazandılar. Bayern Munich karşısında futboldan zevk almak için ve seyircilere güzel bir karşılaşma izletmek için ellerinden gelenleri yapacaklardır. Benjamin Huggel, Scott Chipperfield ve Kusunga konuk ekip de sakat olan oyuncular. (2.5 Gol Üst)


Cluj vs Roma 


Ev sahibi için bir Şampiyonlar Ligi macerası daha bitmiş durumda. Ama bu büyük turnuvaya katılmayı süreklilik haline getirerek, isimlerini hafızalara kazımak istiyorlar. Bu karşılaşmada yapacakları hem prestij, hem de takımın kasasına para sokmak olacaktır. Fakat bunun için ne kadar başarılı olabilecekler göreceğiz. Ev sahibinde bu karşılaşmada Tomas Costa, Gabriel Muresan sakatlıkları Felice Piccolo ise cezası sebebi ile karşılaşmada oynayamayacak isimler. Roma takımına bakacak olursak, Basel'in Bayern deplasmanından çıkartacağı bir galibiyet ve kendilerinin kaybetmesi Şampiyonlar Ligi macerasını bitirecek. Yollarına devam etmeleri için sadece bir puan Roma'ya yetiyor. Ama bana göre işlerini zora sokmadan işlerini rahat bir şekilde tamamlamak isteyeceklerdir. Roma takımının eksiklerine baktığımızda sakatlıkları bulunan Perrotta ve Riise olmayacak.  (2.5 Gol Üst)


Arsenal vs Partizan 


H grubunda işler biraz olsun karışık. Arsenal grupta oynadığı son maçında Braga'ya mağlup olarak hem rakibini potaya sokmuş oldu hem de rahat bir şekilde lider olacağını tahmin ettiğimiz grup da 2. sıraya geriledi. Braga ile 9'ar puanı olan Arsenal, rakibinin avarajla önünde bulunuyor. Braga'nın Shakhtar deplasmanından 3 puanla dönmesi ve Arsenal'in puan kaybetmesi Arsenal tarafını mutsuz edecektir. Karşılaşma öncesi ev sahibinde Abou Diaby, Emmanuel Frimpong, Koscielny, Vermaelen, Cesc Fabregas sakatlıkları bulunan oyuncular. Konuk ekip Partizan ise, grupta sadece 1 golü ve hiç puanı bulunmayan bir ekip. Bu sezon Şampiyonlar Ligi onlar için bir facia oldu. Arsenal gibi bir takım karşısında da çok fazla şansları olmadığını düşünüyorum. Karşılaşma için iddaa'dan oynayanlar için handikapı çok fazla göz önünde bulundurmasınlar. Arsenal takımı Partizan karşısında rahat bir şekilde galip gelecektir. (1)


Real Madrid vs Auxerre 


Barcelona karşısında yine kaybeden Real Madrid, Valencia karşısında kazanarak biraz olsun moral kazandı. Grupta liderliğini de garantilemiş olan Real Madrid takımı bu karşılaşmada rahat olacaktır. Real Madrid'in iç saha performansı da oldukça üst seviyelerde. Özellikle Jose'nin çalıştırdığı takımlarda ki iç saha istatistikleri mükemmel derecede. Tabi ki bu durum Real Madrid takımını ne kadar stres'e sokar muallak. Real'in bu karşılaşma öncesi Higuain, Kaka, Gago, Canales, Khedira ve Di María sakatlar arasında. Mourinho, kaleci Casillas'ı dinlendireceğini açıklamıştı. Ayrıca Alonso ve Ramos'da cezalarından dolayı kadroda olmayacak isimler. Auxerre takımına bakacak olursak, 3 puanı bulunuyor. Avrupa Ligine gidebilmeleri için 3 puana ihtiyaçları var. Ayrıca Ajax'ın Milano'dan kayıpla dönmesini beklemeleri gerekecek. Bu stres ile Real karşısında bence bocalayacaklardır. Bir de Ndinga, Alexandre Licata,Cédric Hengbart, Sanogo, Ireneusz Jeleń, Jérémy Berthod gibi oyuncuların sakatlıklarının bulunması işlerini zora sokuyor. (1)


Zilina - Spartak Moskova 


S.Moskova Şampiyonlar Ligin'de ki son 3 maçını kaybederek çok büyük bir üzüntü yaşadı. Lige verilen önemim ardından 4. sırada tamamlanan lig mücadelesi de tuz-biber oldu. Bu moral bozukluğu ile Zilina deplasmanına gidecekler. Buradan alacakları bir galibiyetle en azından grubu galibiyetle tamamlamak istiyorlar. Kadro olarak rakibinden de üstün görünen Spartak ne kadar istekli olacak bilinmez. Fakat rakibin grupta puansız olması oran açısından Spartak Moskova'yı değerlendirilebilir kılıyor. Ayrıca Zilina takımının da ilk puan/puanlarını almak istemesi zorlu bir maçı bizim karşımıza getiriyor. Ben bu karşılaşmada 02ç şans deneyerek şansımı arttırmak istiyorum. (02 çifte şans)

Not: Kuponumuzu da ilerleyen saatlerde sizlerle paylaşırız. Hepinize bol kazançlı bir akşam diliyorum. 

1 yorum:

  1. Sadece Cluj-Roma maçında ki tercihimizde sıkıntı yaşadık. Güzel bir Şampiyonlar Ligi grup kapanışı yaptık...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...