Arama

10 Kasım 2010 Çarşamba

Fa Cup İlk Tur İzlenimleri..

Fa Cup Qualifying round-up

Gillingham 0-2 Dover

Karşılaşma ortada başladı.. Dover takımı attığı harika golle öne geçti.. Gillingham defansdan çıkarken prese mahsur kaldı ve topu kapan Dover hızlı bir atakla golü bularak farkı 2 ye çıkardı. 2-0 dan sonra Gillingham oyuna tam olarak ağırlığını koysa bile geliştirdiği tehlikeli pozisyonlarda gole gidemedi..

İkinci yarıda baskı devam etti tek kale oynadıkları maçta kalecisiyi geçemediler. Nadir olsada kontra atağa çıkan Dover takımının hızlı atağında Gillinghamlı oyuncular rakibi indirince maçıda 10 kişi tamamladılar.

Bu karşılaşmada Dover takımında golü atan Gallerli Adam Birchall ve kaleci Ross Flitney'i çok beğendim.

---

Rochdale 2-3 Fc United of Manchester

Bu maçı 90 dakika izleme fırsatı buldum. United of Manchester taraftarları Rochdale stadını tamamen doldurmuşlardı 7048 taraftarın 5000 e yakını united'lı taraftarlardı. Karşılaşmada genel üstünlük Manchester tarafındaydı. İlk yarıda futbol adına pek bişey yoktu son dakikalara doğru attığı golle United ilk yarıyı önde kapattı.

İkinci yarıda bulduğu erken golle farkı ikiye çıkardılar. Golün ardından köşe atışında Murphy'in ortasına iyi yükselen Elding farkı bire indirdi. Golden sonrada ortada geçen oyunun 78.dakikasında yine bir yan topta Murphy'in ortasında Dawson durumu eşitledi. Son 10 dakikada daha çok Rochdale baskısı gözükürken 90+5 de kaleci Lillis'in inanılmaz hatasında Norton golü atarak United'ın turu almasını sağladı. Maç sonrasında taraftarlar sahaya inerek turu kutladı.

Maçta göze çarpan oyunculara bakarsak , kaptan Jones'in inanılmaz formsuzluğu devam ediyor. Bunun yanı sıra Manchester sol beki Battersby'i inanılmaz derecede beğendim çok iyi yer tutuşu ve timing'i var , ve ev sahibinde ise farkı yaratan 2 asistle takımının oyunda kalmasını sağlayan Murphy'di..

---

Tamworth 2-1 Crewe

15.dakikada Rodman'ın karambole bulduğu golle öne geçen Tamworth'un kendine biraz güveni geldi ve golden sonra uzaktan vurulan mükemmel şutla farkı ikiye çıkardı. Golden sonra oyunda Crewe üstünlüğü vardı. Rakibi karşısında çok önemli pozisyonlara girmelerine rağmen bunların sadece bir tanesini değerlendirdi ve beklemedikleri bir hezimet yaşadılar..

--

Darlington 2-1 Bristol Rovers

Darlinghton kanattan geliştirdiği atakta golü bularak rakibi karşısında 1-0 öne geçti. Golün ardından tehlikeli bir yerden frikik kazanan Bristol Rovers durumu eşitledi ama ev sahibi galibiyeti almasını bildi..

Accringhton 3-2 Oldham

Accrighton karşılaşmaya inanılmaz bir giriş yaptı ve durumu 3-0 a getirdi. Sonraki dakikalarda Oldham oyuna ağırlığını koydu ama durumu 3-2 ye getirebildi.

---

AFC Wimbledon 0-0 Ebbsfleet

Karşılaşma tempolu geçti iki tarafta oyunun belli kısmında birbirlerine üstünlük kurdular. İki takımada çıkan kırmızı kartlar sonrasında Wimbledon daha etkili bir futbol oynadı ama kazanamadılar..

Barnet 0-0 Charlton

Karşılaşma çok temposuz başladı. İki takımda birbirlerine üstünlük kuramadı. Maçın başlarında Charlton'un direkten dönen önemli bir pozisyonu olmuştu. Özellikle ikinci yarıdada Barnet etkiliydi ve girdiği bazı pozisyonlardan yararlanamadı..

----

Bournemouth 5-3 Tranmere

İki lig1 ekibi karşılaştı ve Bournemouth kendi sahasında maça fırtına gibi başlayarak 3-0 öne geçti. Tranmere frikik atışında Bournemouth kalecisinin hatasıyla maç 3-1 e geldi. Sonrasında yan toptan durum 3-2 ye geldi. Yine bir Tranmere frikiğinde kalecinin hatasıyla durum 3-3 e geldi ama , Eddie Howe nin öğrencileri son dakikalarda iyi baskı kurarak kazanmasını bildi.

----

Brentford 1-1 Aldershot

Aldershot 13.dakikada Small'ın golüyle öne geçti , Golden 7 dakika sonra MacDonald kafa vuruşuyla durumu eşitledi. Sonraki dakikalarda Brentford yüklensede istediği golü bulamadı ve maç berabere sona erdi.

-----

Brighton 0-0 Woking

Brighton güçsüz rakibi karşısında as kadrosuyla sahaya çıktı. Rakibi karşısında maç boyunca tek kale oynadılar ama forvet hattında etkili olamadılar. Karşılaşmanın 65.dakikasında Woking yakaladığı etkili kontra atakta karşı karşıya bir pozisyonu değerlendiremedi karşılaşmanın son dakikalarına doğru Brighton kale alanından bomboş bir pozisyondan yararlanamadı ve rovanşa kaldı.

---

Burton 1-0 Oxford

Karşılaşma genel anlamda Oxford yarı sahasında geçti. Burton kanatlardan iyi bindirmelerle güzel ataklar geliştirdi ve ilk yarıda attığı bir gol ofsayt nedeniyle verilmedi. İkinci yarıda yine bir ortada arka direkte güzel bir kafa golüyle öne geçtiler , ama son dakikada Burton defansının önemli bir hata yapmasına rağmen Oxford'lu oyuncular önemli bir pozisyondan yararlanamadılar.

----

Bury 2-0 Exeter

Exeter bu karşılaşmaya biraz revizyonlu bir kadroyla çıktı , Exeter Fa Cup da ilerleyeceğine inanmadığı için ve hafta içinde JPT Cup mücadelesi olduğu için böyle bir kadroyla çıkmış olabilir. Karşılaşmada Jones'in güzel ortalarıyla bulunan gollerle Bury rahat bir galibiyet aldı.

----

Carlisle 6-0 Tipton

Karşılaşma hakkında yazılabilecek pek bişey yok , Carlisle , Tipton karşısında çok rahat bir galibiyet aldı. Çok rahat pozisyona girdiği için golleri anlatma gereğide duymadım..

---

Chelsmford 3-2 Hendon

Karşılaşmada futbol adına pek bişey yoktu. Uzaktan şutlarla ve hava toplarıyla gol aradılar ev sahibinin kalecisinin atılmasına rağmen daha iyi bir mücadele örneği ortaya koydular ve üst tura çıktılar.

---

Cheltenham 1-0 Morecombe

Ev sahibi Cheltenham daha baskılı oynadı maçın büyük bölümünde oyunun hakimiydiler 80.dakikada Goulding'in güzel ara pasında Thomas takımına galibiyeti getirdi.

---

Colchester 4-3 Bradford

Colchester bu karşılaşmaya as kadrosuyla çıktı ve maçın genel bölümünde üstün oynadılar ama Colchester defansının hava toplarında büyük zaafı var ve defansın arkasına çok adam kaçırıyorlar. Biraz daha defansını düzeltebilirlerse ligdede iyi işler yapabilirler..

----

Corby 1-1 Luton

İki takımda karşılaşmayı  karşılıklı yan toplardan gol bularak kapattılar.

----

Dagenham 1-1 Leyton Orient

Leyton Orient karşılaşmanın genel anlamında daha iyiydi. Alex Revell'le öne geçselerde , sonrasında Free kick'ten bir gol yediler ve devre berabere bitti. İkinci yarıda köşe vuruşlarından iyi şanslar yakalamalarına rağmen istedikleri golü bulamadılar ve iş rovanşa kaldı.

---

Dartford 1-1 Portvale

Tipik bir İngiliz alt lig karşılaşmasıydı iki takımda yan toplardan karşılıklı gol bularak berabere bitti. Rovanşta tabiki Port Vale avantajlı..

------

Fleetwood 1-1 Walsall

Walsall uzaktan Richards'la bulduğu güzel bir şutla öne geçti. Golden sonra Fleetwood çok etkili bir oyun ortaya koydu önemli pozisyonlardan ve birde penaltı vuruşundan yararlanamadı. İkinci yarının başında uzaktan yaptıkları harika bir vuruşla durumu eşitlediler. Golden sonrada köşe vuruşlarından iyi ataklar geliştirdiler ama galibiyeti yakalayamadılar.

---

Forest Green 0-3 Northampton

Çakma Barcelona'nın kötü bir takım olduğunu maçtan öncede söylemiştim. Beklediğim gibide oldu daha kaliteli ayaklara sahip olan Northampton çok zorlanmadan 3-0 lık bir galibiyet aldı. Bu arada Forest'te bir penaltı vuruşundan yararlanamadı..

Guisley 0-5 Crawley

Steve Evans'ın öğrencileri Guisley deplasmanında çok rahat bir galibiyet aldılar.

--

Harrow B 0-2 Chesterfield

Chesterfield ilk dakikadan itibaren rakip sahaya yerleşti ve iki topta direğe takıldılar. Sonrasında tipik ingiliz alt lig gol tipi olan yan toplardan perdeyi açmayı başardılar. Golden sonra açılan Harrow defansı karşısında çok rahat ataklar geliştirdiler ve farkı arttırarak galip geldiler.

-----

Hartlepool 0-0 Vauxhall Motors

Karşılaşmada Hartlepool istediği baskıyı kuramadı dakika 87 de Humphreys rakip kaleciye sert girince kırmızı kartla oyundan atıldı.

-----

Havant & W 0-2 Droylsden

Bu karşılaşmanın özetini amatör kamerayla çekme fırsatı bulmuşlar bir yan top birde ara topla 2 gol bulan Droyslden tur atladı.

----

Hayes & Yeading 1-2 Wycombe

Wycombe rakibi karşısında öne geçti sonrasında defansında yaşadığı sıkıntıdan dolayı durum eşitlendi ama son dakikalara doğru Wycombe yan toptan bulduğu golle galibiyeti almayı başardı.

---

Hereford 5-1 Hythe 

Rakibi karşısında baştan sona üstün olan Hareford'du özellikle iki takımında defans hattının çok önde olması defanslarda önemli açıklar getirdi..

---

Lincoln 1-0 Nuneaton

Lincoln 10 kişi kalmasına rağmen , attığı frikik golüyle turu almasını bildi..

-----

Macclesfield 2-2 Southend

Karşılaşmanın başında karambol golüyle Macclesfield öne geçti. Sonrasında penaltı vuruşu kazanan Southend durumu eşitledi. Yine bir uzun topla Macclesfield öne geçerken Southend son dakikalarda karambolle eşitledi..

------

Mansfield 0-1 Torquay

Futbolunu daha öncedende beğendiğimi söylediğim Torquay rakibi karşısında üstün bir oyun ortaya koydu ilerde çok hızlı çoğaldılar ve son dakikalarda Benyon'un attığı golle galibiyete uzandılar..

--

Notts County 2-0 Gateshead

Evinde başarılı sonuçlara imza atan Notts County 22.dakikada penaltı vuruşuyla Davies ve son dakikalara doğru hava topuyla Rodgersle galibiyete uzandı..

-----

Plymouth 0-4 Swindon

Swindon , Plymouth defansını en zorlandığı bölümden vurdu ve savunma arasına kesilen sert toplarla buldukları gollerle galibiyete uzandılar..

----

Rotterham 0-0 York

Temposuz bir karşılaşmaydı , York geliştirdiği bir hızlı atakta boş kaleye gol fırsatını değerlendiremedi , Son dakikalara doğruda Rotterham net bir pozisyondan yararlanamadı..

--

Rushden 0-1 Yeovil

Maç öncesinde gollü bir karşılaşma bekliyordum. Maçın başında Rushden önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Sonrasında Yeovil de kanattan gelişitrdiği atakta direğe takıldı. Bu atağın sonrasında gelişen bir atakta topları direkte patlarken bir pozisyondada kaleci ile karşı karşıya bir pozisyonu değerlendiremediler. Ama maçın 80.dakikasında attıkları golü yardımcı hakemin uzun süre düşünmesi sonrasında kazandılar.

----

Southampton 2-0 Shrewsbury

Sakatlarının dönmesiyle bomba gibi bir takım olan Southampton , St Marryde rakibine karşı tek kale oynadı ama istedikleri golleri 90+2 ve 3.dakikalarda Lallana ile buldular.

---

Southport 2-5 Sheffield Wednesday

Wednesday 10.dakikada karambolden gelen topla öne geçti.. İkinci yarıda hızlı bir atakla durumu eşitleyen Southport golden sonra kalesinde yine karambolden bir gol gördü.. Ardından uzaktan bir vuruşla Soutport durumu yine eşitledi 60 da savunmanın arkasına sarkan Morrison  61 de karambolü iyi değerlendiren yine Moorison oldu ve farkı arttırdılar. Bu golden 1 dakika sonrada 5.golü buldular..

--------

Stevenage 0-0 MK Dons

Yükselişe geçen Stevenage bu karşılaşmada yenilmeyerek beklentilerimi karşıladı.  Karşılaşmada iki takımda etkili oynayamadı ve iş MK Dons'un sahasındaki maça kaldı.

-----

Stockport 1-1 Peterborough

Peterborough rakibi karşısında daha etkiliydi ama 1-1 i bulduktan sonra farkı bile getirebilecek golü bulamayınca maç rovanşa kaldı.

----

Swindon Supermarine 2-1 Eastwood

Swindon ceza sahasına top indirerek atak geliştirdi ve etkili olup 2 gol buldular. Eastwood ise uzaktan şutlarla oynadı kaleciyi geçemediler ama frikikten attıkları golle maçı 2-1 e getirdiler.

-----

Cambridge Utd 0-0 Huddersfield

Karşılaşmada çok yüksek bir tempo yoktu tempoyu Huddersfield belirledi , Pilkingtonla geliştirdikleri ataklarda golü bulabilirlerdi.. Rovanşta Huddersfield çok avantajlı.


Gelecek Turun maçları ; 

Sheffield Wednesday v Northampton Town
Burton Albion v Chesterfield
Cambridge Utd/Huddersfield Town v Macclesfield Town/Southend Utd
AFC Wimbledon/Ebbsfleet United v Stevenage/MK Dons
Hartlepool United/Vauxhall Motors v Yeovil
Bury v Stockport County/Peterborough United
Notts County v Bournemouth
Droylsden v Dagenham & Redbridge/Leyton Orient
Crawley Town v Swindon Town
Brighton & Hove Albion/Woking v FC United of Manchester
Southampton v Cheltenham Town
Torquay United v Fleetwood Town/Walsall
Barnet/Charlton Athletic v Corby Town/Luton Town
Colchester United v Swindon Supermarine
Hereford United v Lincoln City
Dartford/Port Vale v Accrington Stanley
Wycombe Wanderers v Chelmsford City
Carlisle United v Tamworth
Dover Athletic v Brentford/Aldershot Town
Darlington v Rotherham United/York City

Not : 2.tur mücadeleri bu ayın 27 ve 28.de oynanacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...