Arama

22 Eylül 2011 Perşembe

Brighton 1-2 Liverpool İnceleme


Dalglish sahaya 4-2-3-1 sistemiyle çıkarken. Gelecekte çok başarılı bir menejer olmasını beklediğim Poyet'te 4-5-1 sistemiyle takımını sahaya çıkardı..

Liverpool'da sol bek Robinson , Ortada Coates , Carragher , Sağ bekte Kelly ; Ön libero Spearing ve Lucas Leiva ; Orta sahanın 3 lüsünde solda Bellamy , ortada Suares , sağda ise Maxi Rodriguez oynadı. Forvette ise Kuyt düşünüldü.

Brighton'da 4 lü savunmanın solunda Painter cezalı olduğu için Vincelot görev yaptı. Ortada Cook ve Greer , sağda ise Calderon oynadı. Orta sahanın ortasındaki 3 lü de , Bridcutt,Navarro ve Sparrow oynadı. Sağ açıkta Buckley sol açıktaysa Craig Noone oynadı. İlerde ise geçen sezonu süper geçiren Craig Mickail-Smith oynadı.

Brighton'un iki tane savunma oyuncusunun olmayışı , savunmada sıkıntı yaşamalarına sebep oldu. Zaten savunması çok iyi olan bir takım değildir ama pas organizasyonları oturmuş Liverpool'a karşı zaten pekte dayanamadılar. Dakika 7 de güzel paslarla Bellamy'nin golü geldi..

http://www.twitvid.com/JVKFA

Golden sonra top Liverpool'un hakimiyetindeydi.. Lucastan gelen ortada top havalandı. Kaleci Casper'ın hatasını iyi değerlendiren Kuyt kafayı vurdu ama savunma topu çizgiden çıkardı.

Kuyt bir çok kez sağ açıktada forma giydiği için topa hakimiyeti iyi olan bir futbolcu bu maçtada öne gelerek arkadaşlarına çok iyi servis yaptı. Aşağıda paylaştığım videoda Kuyt'ın Suares'e müthiş pasını izliyoruz.

http://www.twitvid.com/3F0WR

Yan toplardada rakibine karşı üstünlük sağlayan Liverpool'da Suares'in topu direğe çarpıp dışarı çıktı.

Orta sahanın biraz ilerisinden frikik kazanan Liverpool'da Bellamy müthiş bir vuruş yaptı ama top üst direkten geri geldi.

http://www.twitvid.com/3JINU

Brighton ilk tehlikeli atağını ilk yarının sonlarında gerçekleştirdi.. Mickail Smith topla ortada buluştu , sağa attığı pasta Noone kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşunda kaleci Reina'dan seken topu savunma son anda kornere yolladı. İlk yarı bu skorla sona erdi.
İkinci yarı iki takımdada değişiklik yoktu. Aynı kadrolarla sahaya çıktılar.

İkinci yarının başında Coates'in pas hatasında , Noone'ın topu direkten döndü.

http://www.twitvid.com/BVJ6G

60.dakikaya kadar daha etkili oynayan taraf Brighton'du Sparrow ve Noone'la şanslar yakalayıp değerlendiremediler.
75.dakikada Suares'in yerine Gerrard oyuna girdi.. Kaptan sahalara döndü.

78.dakikada ise Poyet ; Navorro'yu çıkarıp Barnes'i ; Sparrow'u çıkarıp Kazenga LuaLua'yı aldı. Sistemi 4-5-1 den 4-1-3-2 ye çevirdi.

Dakika 81 de Brighton yan toptan gol için tamamiyle hücuma çıkmışken Liverpool harika bir kontraya çıktı.

http://www.twitvid.com/A4J6B
Dakika 90 da tamamen Liverpool'luların bireysel hatasından penaltı kazandılar ve maç 2-1 sona erdi.

http://www.twitvid.com/IAOCJ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...